Tidigare artiklar

 • Restaurang

  Trattoriorna, pizzeriorna, restaurangerna och barerna ligger tätt i Rom och det kan vara svårt att välja. Här är tre favoriter för en garanterat lyckad måltid.

 • Hotell

  I södra Kroatien ligger den lilla medeltida staden Dubrovnik i all sin prakt. Bosätt dig utanför ringmuren och du kommer inte behöva trängas det minsta. Här är tre nyrenoverade rekommendationer.

 • Spanien

  Marbella är en klassiker i semestertider. Beachklubbarna och de omtalade strandrestaurangerna ligger tätt och är vida berömda. Här får du tre mindre välkända pärlor för en mer initierad och genuin upplevelse.

 • Restaurangtips

  Det har hänt mycket på matfronten på andra sidan Östersjön de senaste åren. Foodies och andra finsmakare gör gott i att boka in en weekendresa ögon böj – och då föreslår vi att du äter dina middagar på följande restauranger som får det att vattnas i munnen.

 • Spanien

  Mallorca är ett säkert kort för en lyckad semester – skönt avslappnad och mysig men håller ändå stilen och bjuder på snygga barer och kultiverade restauranger. Vi har samlat våra populäraste artiklar om ön genom tiderna och självklart vår uppdaterade, stora resguide till hela ön och dess huvudstad Palma. 

 • Nyhet

  Träningsresor har varit minst sagt haussade de senaste åren, men faktum är att bara ett fåtal planerar att åka på en träningsresa i år. Den vanligaste resan är föga överraskande sol- och badinriktad. 

 • Tips

  Sommaren är här och för dig som inte vill övernatta mellan fyra väggar på ett hotell är detta alternativet för dig. Glamping är camping i lyxförpackning, bo med stil i naturen men slipp omaket med att sätta upp ditt eget läger. Lyxtälta komfortabelt samtidigt som du har tillgång till de flesta bekvämligheterna.

 • Nyhet

  Svenskar tillhör de européer som solar allra mest när vi är ute och reser. I snitt ligger vi i solen närmare fyra timmar om dagen på semestern – totalt 50 timmar under en tvåveckorssemester. Men vi har blivit bättre på att smörja in oss. 

 • Nyhet

  Tre huvudstäder toppar listan över de populäraste matdestinationerna. Enligt en undersökning väljer nästan två tredjedelar av de unga resenärerna semesterdestination baserat på vad de kommer att äta – inte vad de ska se eller göra.

 • Reseguide

  Kan man ens låta bli att älska den franska Rivieran? Ända sedan turismens gryning på 1800-talet, då rika britter lämnade sina regniga vintrar för att söka sig till de palmklädda stränderna och milda klimatet, har södra Frankrike utövat sin lockelse. Vi har samlat de bästa tipsen till hela Côte d’Azur i vår reseguide.

 • Polens riviera

  Polens riviera tog oss med storm. RES drog till Sopot med öppet sinne, en gnutta förhoppning om lite strandmys, men utan några större förväntningar. Vi fann en lummig, välmående stad som utmärkte sig med sina gamla pampiga villor och punchverandor, en myllrande huvudgata och en finkornig sandstrand med Europas längsta träpir, Molo. En perfekt plats för en weekendresa med både puls och beach.

 • Nyhet

  Vissa säger att midsommarvädret avgör hur resten av sommaren blir. Med tanke på den regniga prognosen inför fredagen i stora delar av landet i år, bådar det inte gott för resten av sommaren. Och inget får det att klia i resebokarfingrarna som regn.

 • Nyhet

  Under sommaren väljer många svenskar att åka till soliga och varma medelhavet. Sommaren innebär avkoppling men även möjlighet att ta fina bilder. I en lista sammanställs de instagramvänligaste stränderna kring medelhavet.

 • Nyhet

  Många passar på att resa utomlands på sin semester under sommaren. I en lista på de tio mest bokade utlandsresemålen bland svenska resenärer mellan juni och augusti toppar tre spanska städer.

 • Reseguide

  Stockholm är en ljuvlig sommarstad – missa inte guldkornen och de initierade tipsen i vår huvudstad i vår uppdaterade reseguide till Stockholm. RES redaktion har samlat alla sina favoriter i den här fullmatade cityguiden.

 • Nyhet

  Många svenskar kan inte tänka sig annat än att fira midsommar i hemlandet, men många passar även på att lämna landet och det beryktade midsommarvädret i Sverige. Här är de populäraste resmålen i midsommar.

 • Krönika

  Året var 1985 och min mamma, lillebror och jag skulle ta tåget från hemorten Sunne till mormor i Göteborg. Vi hade just köpt en ny bil och mamma hade hört att man inte bör köra nya bilar i över 70 km/h i början, så en biltur på 35 mil skulle bli för irriterande med alla 90-sträckor. Alltså tog vi tåget.

 • Annons

  Fördelarna med att resa till Thailand under lågsäsong är många. Det är inte bara snällare mot plånboken – det finns många fler anledningar. Gör som reseproffsen – flyg dit när du slipper trängseln.