Tidigare artiklar

 • Tips

  Polens huvudstad är perfekt för en weekendresa – en kreativ stad där historien ofta gör sig påmind och ett sådant där härligt prisvärt krogutbud. Här kommer sju tips i Warszawa.

 • Krönika

  Det händer ibland att jag gästar TV4 Nyhetsmorgon för att prata om resor. Detta brukar vara en ganska oförarglig programpunkt, ett trivselinslag där tittarna får chans att inspireras och drömma sig bort en stund och inslaget brukar mötas av glada tillrop och positiva reaktioner. Men efter min senaste medverkan var det annat ljud i skällan. 

 • Reseguide

  Köpenhamn är ett av svenskarnas absoluta favoritresmål. En sprudlande promenadvänlig stad med vacker arkitektur, många gröna parker och alltid nära till vatten. Här bubblar också restaurangscenen. Det som förr bara var hem åt röd pölse, smörrebröd och storstark är numer en gastrodestination av rang.

 • Nyhet

  Israel har de senaste åren blivit ett populärt resmål, och de planerar inte att sakta ner någon gång snart. Hotellkedjan Brown hotels slog upp dörrarna till sitt första hotell The Brown TLV 2012 och har sedan dess öppnat upp sex boutiquehotell på olika destinationer. Till sommaren öppnar de två till.

 • Reportage

  Vietnamesisk middag, vegansk brunch eller ett foodtruck-utbud som är bredare än vad du kan önska. Austins kulinariska scen är stor, nyskapande och spännande. Men ska vi äta i Austin måste vi börja med the basics – barbeque och texmex.

 • TV

  Att sova på mjuk lavamossa, blicka ut över havet till toner av en flöjt eller stå och garva ett par meter ifrån en instabil varm källa – allt detta gör vår ciceron Hans Fahlén tillsammans med sin nya bästis Mímir.

 • Tips

  Glamourösa Miami förblir en favorit för svenskarna och inte är väl det konstigt. Staden har allt man kan tänkas vilja ha: strand, vackra hotell, underbar shopping, smaskiga restauranger och några av världens bästa klubbar. Här får du fem nya tips i Miami. 

 • Nyhet

  Det finns många exklusiva hotellrum runt om i världen. Palms Casino Resort i Las Vegas öppnar nu en av världens dyraste hotellsviter – inrett av den brittiska konstnären Damien Hirst.

 • Nyhet

  Traditionell påskmat och äggmålning läggs i år på hyllan för sol och vita stränder på en destination vid medelhavet. Hit vill svenskarna åka under påsken 2019.

 • Nyhet

  Vacka Venedig med smala broar och kanaler besöks av 25 miljoner turister varje år. Nu inför staden en inträdesavgift för turister och blir därmed först i Italien att debitera sina besökare. 

 • Tips

  I Kapstaden kan du hitta något som passar allas smaklökar. Restaurangutbudet är stort och det är dessutom väldigt prisvärt när det kommer till fine dining och gourmékrogar. Släng på lokalproducerat vin från landets olika vingårdar och du har ett perfekt matmecka. 

 • Tips

  Till österrikiska alperna kan du åka sommar som vinter där avkoppling och lyx står överst på listan. Vandra i natursköna vyer, cykla bland bergen eller stanna helt enkelt på hotellet och njut av en härlig spaupplevelse.