VINTERSEMESTER

4 fantastiska skidhotell

Feb 27, 2015

Föreställ dig känslan som du får av att stå på toppen av ett snötäckt berg, bara ett stavtag från att glida nedför backen. Det är en känsla som är lika delar skrämmande och spännande och för vissa är det den ultimata flykten. Här är fyra hotell där vi gärna varvar ner efter en heldag i backen.

 

 

Hotel Zhero, Ischgl, Österrike

Bara några kilometer bort från Ischgls 238 kilometer av perfekt preparerade pister ligger Hotel Zhero. Glas, trä och sten smälter in i moderna linjer i varenda vrå av de 79 hotellrummen. Dess skimrande fasad återspeglar den naturliga glansen kring hotellet, vilket gör ett slående, visuellt intryck, medan märken som Minotti och Bottega Veneta utgör inredning. Vi föredrar ett glas värmande glühwein i lobbyn.

Lediga rum & priser

designhotels.com

 

 

Nira Alpina, St. Moritz, Schweiz

Tänk dig att vakna upp in din hotellsäng och 30 minuter senare är du på toppen av Corvatsch, ett 3 300 meter högt berg som har bland de bästa backarna i St Moritz. Det är precis vad du kan göra på Nira Alpina i Silvaplana, där du bor på tröskeln till skidbackarna med sann ski in/ski out-upplevelse. Här får du tillgång till pudret före någon annan.

niraalpina.com

designhotels.com

 

 

Le Val Thorens, Val Thorens, Frankrike

Val Thorens är, med sina 2 300 meter över havet, Europas högst belägna skidort och del av Les Trois Vallées, de tre dalarna, som i sin tur är världens största sammanhängande skidområde. Orten är helt och hållet uppbyggd kring skidåkning, men man har även förstått tillfredsställelsen med bra restauranger och schyssta hotell. Le Val Thorens är ett av ortens första hotell, men har nyligen genomgått en omfattande renovering och har nu transformerats till en modern version av ett traditionellt alphotell. 

Lediga rum & priser

designhotels.com

 

 

Copperhill Mountain Lodge, Åre, Sverige

En bit utanför Åres stadskärna ligger Copperhill Mountain Lodge som är en perfekt tillflyktsort för den som vill slippa stök och högljudd afterski. Här myser du med fördel framför den stora brasan i lobbyn med en kopp varm choklad efter en heldag i backen eller njuter av en skön behandling i hotellets spa. Arkitekten bakom bygget, Peter Bohlin, är bland annat skaparen bakom de uppmärksammande Apple-butikerna, och han har lyckats att mixa svenska fjäll med amerikansk lodge-känsla på ett utmärkt sätt.

Lediga rum & priser

designhotels.com

Mer från RES

Kivotos Hotel & Villas på Mykonos. Foto: Pressbild.

Handplockade tips

Bildspecial: 7 av världens vackraste hotellpooler

Att utnämna de vackraste hotellpoolerna i världen är ett omöjligt uppdrag. Att inspireras av vad som finns där ute gör vi däremot nära nog dagligen. När solen och värmen nu står för dörren börjar vi på allvar drömma om alla kommande bad. Det här är RES-redaktionens sju poolfavoriter just nu.

Foto: Unsplash.

Intervju

Intervjun: Det här får du inte missa i Japan

För två veckor sedan öppnade Japans nationella turistorganisation, JNTO, sitt första kontor i Norden – i Stockholm. RES passade på att fråga direktören Kana Wakabayashi om hennes bästa tips i hemlandet.

Artikel

Poängnyheter: Därför finns SAS Eurobonus

För alla som flyger finns mängder av lojalitetsprogram på marknaden. Som i sin tur är allianser mellan olika flygbolag och erbjuder olika typer av nivåer och förmåner. Vi bad plattformen Chatflights poängexpert Jonas El Said förklara mer – och vi börjar med SAS Eurobonus.