LYXJAKT

Adress: Världen

Feb 26, 2015

Vad står det under ditt namn när du får post? De boende på lyxjakten, The World, har världens mest vidsträckta hemadress. Båten reser ständigt runt jorden med människor som har flyttat från det inrutade livet på land för en mer föränderlig tillvaro till sjöss.

De permanenta passagerarna är noga med att poängtera att det 200 meter långa skeppet inte är något kryssningsfartyg, utan en båt där människor faktiskt bor – en livsstil och en exklusiv sådan. En helt vanlig dag lever omkring 200 personer på det allt annat än vanliga fartyget. Vissa arbetar från båten, andra njuter bara av att vara ombord på ett av världens absolut lyxigaste boenden.

De 165 lägenheterna på The World är privatägda och båtens befolkning består av personer av 19 olika nationaliteter. Skeppet inledde sin till synes ändlösa resa 2002 och har hunnit lägga till vid över 900 hamnar i 140 länder.

Mer från RES

Foto: Unsplash.

Intervju

Intervjun: Det här får du inte missa i Japan

För två veckor sedan öppnade Japans nationella turistorganisation, JNTO, sitt första kontor i Norden – i Stockholm. RES passade på att fråga direktören Kana Wakabayashi om hennes bästa tips i hemlandet.

Artikel

Poängnyheter: Därför finns SAS Eurobonus

För alla som flyger finns mängder av lojalitetsprogram på marknaden. Som i sin tur är allianser mellan olika flygbolag och erbjuder olika typer av nivåer och förmåner. Vi bad plattformen Chatflights poängexpert Jonas El Said förklara mer – och vi börjar med SAS Eurobonus.