INTERVJU

Bäst i världen Adam Tensta

Dec 01, 2011

Adam Tensta är 31 år och artist. Han bor i Stockholm men har enligt egen utsago ett bagage av historia från hela världen. Just nu är Adam aktuell med "Fatta man"-låten. Här tipsar han om sina egna favoritresmål och – adresser både inom och utanför Sveriges gränser.

STORSTAD:
Berlin, för att den är tillräckligt stor att tappa bort sig i. Jag tror inte att jag har hittat mig själv sedan jag var där sist. Berlin är sann kärlek.

Se hotell i Berlin

STRAND:
Jag har inte varit på så många stränder i mitt liv, så jag får nog säga Strand vid Hornstull.

Ö:
Jag minns en resa till Öland en sommar i gymnasiet. Jag och ett gäng tjejer. Fina minnen, hemliga minnen, eviga minnen. Det är Öland för mig.

KAFÉ:
Inget stort fan av kaféer så jag har inget favvohak direkt. Sorry.

HOTELL:
Michelberger Hotel som ligger i Berlin. Om jag skulle få, så skulle jag flytta dit permanent. Rummen var sjukt praktiska, coola och alternativa. Jag minns brownien som de serverade … *dregel*.

Michelberger Hotel

RESTAURANG:
Seyhmus vid Zinkensdamm – spektakulärt god vegetarisk mat med en gudomlig ingefärsdricka.

NATTKLUBB:
Om man ser till lokalens utformning skulle jag säga Tivoli på Mariatorget. Känns tyskt klubbig på något sätt. Man kan både stå i centrum, och gömma sig om man så önskar.

BAR:
Vassa Eggen, för att de serverar en killer alkoholfri mojito.

PARK:
Vitabergsparken, inget snack om saken. Där har jag gjort mycket förbjudna saker.

BUTIK:
The Local Firms butik på Skånegatan. Tidlösa plagg och svintrevlig personal.

FLYGBOLAG:
Gotlandsflyg som bjussade mig på en gratis resa när det hade blivit fel med min bokning. Det var guld värt!

PRYL PÅ RESAN:
Min nyinförskaffade Korg Monotribe-synt som jag kan sitta och pilla med mellan destinationerna. Gillar att alltid ha musik i hörlurarna.

Mer från RES

Foto: Fabió Alves.

Handplockade tips

7 favoriter bland Europas ölhak

Från en Londonpub med 295 år på nacken och Berlins äldsta ”biergarten” till ett kroatiskt hantverksbryggeri. Det här är sju hak runtom i Europa som RES-redaktionen gärna dricker öl på.

Foto: Redaktion93 / Shutterstock.

Topplista

Topp 20: Bäst ölstäder i Europa

Vad definierar en bra ölstad? Bland annat utbud, kvalitet, pris och hur mycket det snackas om det på sociala medier. Det här är 20 europeiska städer som är särskilt kul för öldrickare.

Tre nycklar har Four Seasons George V i Paris fått. Foto: Pressbild.

Nyhet

Michelinguiden delar ut sina första nycklar till hotell

I 124 år har Guide Michelin rekommenderat restauranger åt matintresserade resenärer. Nu har de gett sig in i hotellens värld – som får nycklar i stället för stjärnor. Först ut är guidens hemland Frankrike.

Rado Restoran. Foto: Rado Restoran Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 krogar du inte får missa i Tallinn

I fjol listade Michelinguiden i Estland 34 krogar. Inklusive landets första tvåstjärna, i Tallinn. Innan årets regn faller i maj passar vi på att lista fem matupplevelser i den estniska huvudstaden som inte bör missas – från finkrogar och ramenhak till marknadshallar med gatumat.

Bertmans. Foto: Bertmans Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 favoriter i Rotterdam

De senaste tio åren har nederländska Rotterdam gått från bortglömd industristad till lockande weekenddestination med gott om kul upplevelser. RES listar fem favoriter just nu, häng med!