INTERVJU

Bäst i världen Pernilla Andersson

Oct 09, 2011

Pernilla Andersson är artist, producent och vd för skivbolaget Sheriff Records. Just nu är hon aktuell som coach i TV3:s True Talent och är under hösten med i krogshowen Oslagbart på Hamburger Börs. Här tipsar hon om sina egna favoritresmål och -adresser både inom och utanför Sveriges gränser.

STORSTAD
New York, en otroligt levande stad med fantastiska kök från hela världen, grymma jazzklubbar och en mångkulturell vibb som jag älskar. Det är staden som jag har gått mest i. Tips är att köpa ett par bra gympadojor och börja gå.

Hotell i New York

STRAND
Palolem, en skön hippiestrand i Goa. Det finns inga stora hotellkomplex där, bara en liten mysig strand med små enkla bungalower och apor i träden. Otrolig solnedgång varje kväll.

KAFÉ
Jag gillar Sosta på Rörstrands-gatan, de har väldigt bra kaffe där.

Ö
Runmarö i Stockholms skärgård. Vi bor där och det är mitt paradis på jorden, stället där man får vara ifred och platsen där jag är helt lugn.

RESTAURANG
En liten restaurang i Tokyo, jag kommer inte ihåg vad den heter, men det var på en bakgata i Shibuya. Vi åt massor av japanska specialiteter under flera timmar. Jag älskar japansk mat.

NATTKLUBB
Jag är ingen klubbperson, gillar ölhallar eller pubar mer. Men om jag måste välja en så är det The Blacklist i Stockholm.

PARK
Central Park i New York. Att gå upp tidigt, promenera till Central Park, köpa en bagel och kaffe och sedan hänga där en hel dag och skriva texter eller bara gå runt och fundera – det är min grej.

HOTELL
Soho Grand i New York. Jag vet inte varför jag älskar det hotellet så mycket, det kan bero på bra minnen. Jag gillar inredningen och klientelet som bor där.…

Lediga rum & priser Soho Grand

FLYGBOLAG
JAL, Japan Airlines, har en första-klassträcka mellan Tokyo och Taipei som slår allt annat i flygväg. Service, mat och kvalitet = 5 plus.

BAR
Kings’n’queens i München. Trevlig bar med roliga minnen.

PRYL PÅ RESAN
Iphonen – fotar, mailar, smsar och har gps. När man vilar kan man lyssna på musik, och får man låtidéer (vilket ofta händer när jag reser) kan man spela in och skriva ner text direkt.

 

 

Mer från RES

Foto: Fabió Alves.

Handplockade tips

7 favoriter bland Europas ölhak

Från en Londonpub med 295 år på nacken och Berlins äldsta ”biergarten” till ett kroatiskt hantverksbryggeri. Det här är sju hak runtom i Europa som RES-redaktionen gärna dricker öl på.

Foto: Redaktion93 / Shutterstock.

Topplista

Topp 20: Bäst ölstäder i Europa

Vad definierar en bra ölstad? Bland annat utbud, kvalitet, pris och hur mycket det snackas om det på sociala medier. Det här är 20 europeiska städer som är särskilt kul för öldrickare.

Tre nycklar har Four Seasons George V i Paris fått. Foto: Pressbild.

Nyhet

Michelinguiden delar ut sina första nycklar till hotell

I 124 år har Guide Michelin rekommenderat restauranger åt matintresserade resenärer. Nu har de gett sig in i hotellens värld – som får nycklar i stället för stjärnor. Först ut är guidens hemland Frankrike.

Rado Restoran. Foto: Rado Restoran Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 krogar du inte får missa i Tallinn

I fjol listade Michelinguiden i Estland 34 krogar. Inklusive landets första tvåstjärna, i Tallinn. Innan årets regn faller i maj passar vi på att lista fem matupplevelser i den estniska huvudstaden som inte bör missas – från finkrogar och ramenhak till marknadshallar med gatumat.

Bertmans. Foto: Bertmans Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 favoriter i Rotterdam

De senaste tio åren har nederländska Rotterdam gått från bortglömd industristad till lockande weekenddestination med gott om kul upplevelser. RES listar fem favoriter just nu, häng med!