TIPS

Bästa flygplatsnöjena

Mar 29, 2012

Är planet inställt nu igen? Vilken tur, då hinner du med den där golfrundan trots allt. Med RES lista på sjysta flygplatstjänster blir väntan allt annat än tråkig.

En promenad i parken på AMS

Att så få flygplatser kommit på den briljanta idén att låta resenärer på en nypa frisk luft förvånar oss. RES gillar skarpt Amsterdams nya Airport Park, där valet står mellan att grönskan flyttar in eller passagerarna flyttar ut ur terminalen.

schiphol.nl

Ett smørebröd på CPH

Kastrups nya lounge CPH Apartment kräver inga medlemskort. För 169 danska kronor öppnar sig en elegant designad värld med fri tillgång till buffé, bar, tidningar och wifi.

cph.dk

En powernap på SVO

Den ryska uppfinningen Sleepbox, en fyra kvadratmeter stor mobil sovbox, är designad av arkitekterna på Arch Group. Lådan, som finns på Sheremetyevo i Moskva, kan hyras från 30 minuter och är utrustad med eluttag, plats för bagage, läslampa och eldrivna persienner.

sleepbox.com

En bönestund på RIX

Kapell finns på de flesta flygplatser, men på Riga Internation Airports sinliga dito blir upplevelsen kanske extra meditativ och spirituell. Den lettländska byrån Arhis står bakom det minimalistiska utrymmet.

riga-airport.com

En cykeltur på ZRH

Begreppen natur och Schweiz går hand i hand – så även på flygplatsen i Zürich. Från servicecentrumet kan man hyra cyklar för hel- eller halvdagsutflykter för att på egen hand utforska naturskyddsområdet som ligger mellan och runt landningsbanorna.

zurich-airport.com

En runda golf på HKG

Strax utanför terminal två på Hong Kong International Airport står caddyn klar för att hjälpa dig komma igång på niohålsrundan Nine Eagles. Har du mot förmodan glömt klubborna hemma, så går all utrustning att hyra på plats.

nine-eagles.com

En drink vid polen på SIN

För ynka 75 kronor behöver man inte ta ett enda steg utanför Singapores flygplats för att uppleva sol, bad och goda drinkar. På Chingi flygplats Departure Transit Lounge East väntar pool, och kyparna står redo att servera paraplydrinkar från tillhörande bar.

harilelahospitality.com

En timmes kopulerande på LHR

Man ska inte sticka under stolen med att det faktiskt finns fördelar med att kunna hyra rum per timme. När andan faller på så gör de kärlekskranka rätt i att styra kosan mot No1 Traveller i terminal tre, där ljudisolerade sovrum kan nyttjas under kortare (glädje)stunder.

no1traveller.com

En öl och pretzel på MUC

Lufthansa vet hur man på ett effektivt sätt får tyst på missnöjda passagerare – med hjälp av en öl serverad av en kvinna i dirndl. Flygbolagets nya Business Lounge Beer Garden i Munchen har plats för över 300 gäster vid långbordet.

munich-airport.de

 

Mer från RES

Foto: Fabió Alves.

Handplockade tips

7 favoriter bland Europas ölhak

Från en Londonpub med 295 år på nacken och Berlins äldsta ”biergarten” till ett kroatiskt hantverksbryggeri. Det här är sju hak runtom i Europa som RES-redaktionen gärna dricker öl på.

Foto: Redaktion93 / Shutterstock.

Topplista

Topp 20: Bäst ölstäder i Europa

Vad definierar en bra ölstad? Bland annat utbud, kvalitet, pris och hur mycket det snackas om det på sociala medier. Det här är 20 europeiska städer som är särskilt kul för öldrickare.

Tre nycklar har Four Seasons George V i Paris fått. Foto: Pressbild.

Nyhet

Michelinguiden delar ut sina första nycklar till hotell

I 124 år har Guide Michelin rekommenderat restauranger åt matintresserade resenärer. Nu har de gett sig in i hotellens värld – som får nycklar i stället för stjärnor. Först ut är guidens hemland Frankrike.

Rado Restoran. Foto: Rado Restoran Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 krogar du inte får missa i Tallinn

I fjol listade Michelinguiden i Estland 34 krogar. Inklusive landets första tvåstjärna, i Tallinn. Innan årets regn faller i maj passar vi på att lista fem matupplevelser i den estniska huvudstaden som inte bör missas – från finkrogar och ramenhak till marknadshallar med gatumat.

Bertmans. Foto: Bertmans Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 favoriter i Rotterdam

De senaste tio åren har nederländska Rotterdam gått från bortglömd industristad till lockande weekenddestination med gott om kul upplevelser. RES listar fem favoriter just nu, häng med!