USA

Billig lyxmat under restaurangveckan

Jan 19, 2009

Mat Det började 1992 under demokraternas konvent i New York. För att locka delegater och kongressmedlemmar satte många av stadens krögare och restaurangägare ihop särskilda trerättsluncher för tjugo dollar under veckan. Initiativet spred sig snabbt och blev startskottet till den amerikanska restaurangveckan som pågår under två veckor i januari.

 

Fenomenet omfattar nu 26 amerikanska städer och bara i New York deltar över 250 restauranger.
    Här pågår NYC Winter Restaurant Week från den 18 till den 30 januari där en trerätters lunch kostar 24.07 dollar och en middag 35 dollar, vilket gör det möjligt att äta riktigt bra till överkomliga priser på flera av stadens bästa ställen.
    Förra året hoppade Los Angeles på tåget och krognäringen ökade sin omsättning med en fjärdedel under de två veckorna. I år har konceptet nått även lyxhaken och den "elake kocken" Gordon Ramsay slår upp dörrarna för budgetätare på sitt flådiga London West Hollywood.

Mer från RES

Kivotos Hotel & Villas på Mykonos. Foto: Pressbild.

Handplockade tips

Bildspecial: 7 av världens vackraste hotellpooler

Att utnämna de vackraste hotellpoolerna i världen är ett omöjligt uppdrag. Att inspireras av vad som finns där ute gör vi däremot nära nog dagligen. När solen och värmen nu står för dörren börjar vi på allvar drömma om alla kommande bad. Det här är RES-redaktionens sju poolfavoriter just nu.

Foto: Unsplash.

Intervju

Intervjun: Det här får du inte missa i Japan

För två veckor sedan öppnade Japans nationella turistorganisation, JNTO, sitt första kontor i Norden – i Stockholm. RES passade på att fråga direktören Kana Wakabayashi om hennes bästa tips i hemlandet.

Artikel

Poängnyheter: Därför finns SAS Eurobonus

För alla som flyger finns mängder av lojalitetsprogram på marknaden. Som i sin tur är allianser mellan olika flygbolag och erbjuder olika typer av nivåer och förmåner. Vi bad plattformen Chatflights poängexpert Jonas El Said förklara mer – och vi börjar med SAS Eurobonus.