SEMESTER

Då bokade vi flest resor

Jun 05, 2015

Årets fattigaste månad – ändå var det i januari som svenskarna gjorde verklighet av sina semesterplaner. Och flest resor bokades veckan före den emotsedda lönen.

Julklappar och nyårsfiranden kan gräva djupa hål i plånboken, men helt tomt verkar det inte ha varit för svenskarna i år. Under januari, som sägs vara årets fattigaste månad, bokades flest resor på nätet hittills under året, enligt en undersökning från Visa Europe. 30 000 hotellbokningar och 142 000 köp av flygbiljetter genomfördes i januari och allra flest under måndagen den 19 januari, bara dagar före den hett efterlängtade lönen.

– Vi ser att allt fler svenskar bokar sin resa på nätet och upptäcker hur smidigt det är att betala med kort. Att vi köpt flest resor under januari är överraskande och möjligtvis beror det på att vårt resesug är som störst när det är mörkt och kallt ute, solvärmen är bara ett klick bort, säger Christina Lind, Sverigechef på Visa Europe.

Statistiken är baserad på perioden 1 januari–30 april och avser Visas kortkunder.

Mer från RES

Kivotos Hotel & Villas på Mykonos. Foto: Pressbild.

Handplockade tips

Bildspecial: 7 av världens vackraste hotellpooler

Att utnämna de vackraste hotellpoolerna i världen är ett omöjligt uppdrag. Att inspireras av vad som finns där ute gör vi däremot nära nog dagligen. När solen och värmen nu står för dörren börjar vi på allvar drömma om alla kommande bad. Det här är RES-redaktionens sju poolfavoriter just nu.

Foto: Unsplash.

Intervju

Intervjun: Det här får du inte missa i Japan

För två veckor sedan öppnade Japans nationella turistorganisation, JNTO, sitt första kontor i Norden – i Stockholm. RES passade på att fråga direktören Kana Wakabayashi om hennes bästa tips i hemlandet.

Artikel

Poängnyheter: Därför finns SAS Eurobonus

För alla som flyger finns mängder av lojalitetsprogram på marknaden. Som i sin tur är allianser mellan olika flygbolag och erbjuder olika typer av nivåer och förmåner. Vi bad plattformen Chatflights poängexpert Jonas El Said förklara mer – och vi börjar med SAS Eurobonus.