TIPS

De bästa gröna resvalen

Nov 18, 2009

Miljötänket är i dag ett viktigt inslag i de flesta företag. RES listar några av de bästa gröna resvalen.

 

1. Scandic Hotel

De allra flesta hotell arbetar numera med någon form av miljötänkande. RES gillar särskilt Scandic Hotels satsning som bevisar att man inte bara snackar. Scandic redovisar som första hotellkedja i världen årligen offentligt resultaten av sina miljöansträngningar på: scandic-campaign.com. Här kan du i kalkylatorn själv räkna ut vad miljön vinner på att du väljer Scandic.

 

2. Gröna bilister

Att klimatkompensera för flygresor tillhör inte längre ovanligheten. Men visste du att du även kan resa klimatneutralt när du bilar i sommar? Föreningen Gröna bilister erbjuder certifierade utsläppsrätter, använd den praktiska kalkylatorn på: gronabilister.se, för att räkna ut hur mycket kompensationen för ditt resande blir.

3. Eden lifestyle

Det lyxiga resekonceptet Eden lifestyle, som bland annat erbjuds genom Solresor, tillgodoser både barnens och föräldrarnas vitt skilda semesterönskningar (läs: fri mjukglass för barnen och massor av vila för föräldrarna). Men Eden lifestyle ger ytterligare ett skäl till att pusta ut – för att reducera koldioxidutsläppen planteras nämligen för varje bokning ett träd på Malta. Läs mer på: edenlifestyle.eu

4. Green bag tag

Med illgröna Green bag tag-kortet på ditt bagage är både väskan och världen i säkert förvar. Skulle din väska försvinna kan den spåras med hjälp av det unika serienummer som finns på brickan. Samtidigt klimatkompenserar du genom köpet av kortet – en del av beloppet går oavkortat till koldioxidreducerande miljöprojekt. Säkerhetsbrickan kostar från 213 kronor på: greenbagtag.com

5. Vroom Vroom Vroom

Välj grönt när du bokar hyrbilen. På: vroomvroomvroom.com, hittar du bilar från Hertz, Avis och alla de andra biluthyrningsfirmorna och kan snabbt och enkelt knappa in en sökning. Företaget tar automatiskt hand om klimatkompensationen utan något extra tillägg på räkningen.

Mer från RES

Foto: Fabió Alves.

Handplockade tips

7 favoriter bland Europas ölhak

Från en Londonpub med 295 år på nacken och Berlins äldsta ”biergarten” till ett kroatiskt hantverksbryggeri. Det här är sju hak runtom i Europa som RES-redaktionen gärna dricker öl på.

Foto: Redaktion93 / Shutterstock.

Topplista

Topp 20: Bäst ölstäder i Europa

Vad definierar en bra ölstad? Bland annat utbud, kvalitet, pris och hur mycket det snackas om det på sociala medier. Det här är 20 europeiska städer som är särskilt kul för öldrickare.

Tre nycklar har Four Seasons George V i Paris fått. Foto: Pressbild.

Nyhet

Michelinguiden delar ut sina första nycklar till hotell

I 124 år har Guide Michelin rekommenderat restauranger åt matintresserade resenärer. Nu har de gett sig in i hotellens värld – som får nycklar i stället för stjärnor. Först ut är guidens hemland Frankrike.

Rado Restoran. Foto: Rado Restoran Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 krogar du inte får missa i Tallinn

I fjol listade Michelinguiden i Estland 34 krogar. Inklusive landets första tvåstjärna, i Tallinn. Innan årets regn faller i maj passar vi på att lista fem matupplevelser i den estniska huvudstaden som inte bör missas – från finkrogar och ramenhak till marknadshallar med gatumat.

Bertmans. Foto: Bertmans Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 favoriter i Rotterdam

De senaste tio åren har nederländska Rotterdam gått från bortglömd industristad till lockande weekenddestination med gott om kul upplevelser. RES listar fem favoriter just nu, häng med!