Mauritius: De mest populära lyxtrenderna på resan
Resetrender

De mest populära lyxtrenderna på resan

Paradisöar med lyxbilar, privata pooler och egna butlers. Det är vad svenskarna drömmer om i vinter. Prinsparets Fijiresa tycks ha väckt lusten efter det ljuva ölivet – och helst av allt vill vi till Mauritius.

Lyx i alla avseenden är på tapeten när svenskarna bokar vintersemestern. Restrenden med lyx är ett genomgående tema från flygstolen, hotellrummet till hyrbilen, visar Ticket Privatresors nya trendspaning.

– Svenskar på resa vill gärna lyxa till det och njuta av att de har det lite finare än på hemmaplan, säger Karin Starkman Ahlstedt, kommunikationsansvarig Ticket Privatresor.

Prins Carl Philip och Sofias berömda bröllopsresa till Fiji har satt en restrend – svenskarna vill också resa som kungligheter. Intresset är stort för paradispärlor i såväl Söderhavet och Karibien, men mest populärt är Mauritius, följt av Maldiverna och Zanzibar – den senare ön är dessutom det resmål som ökar allra mest (87 procent).

– Svenskarna vill uppenbarligen resa som prinsar och prinsessor i år, och gå i Prins Carl Philips och Sofias fotspår. Många vill någon gång i livet få njuta av vackra stränder och turkost vatten på paradisöar. Dagens charterlösningar till exempelvis Maldiverna och Mauritius gör det lättare även för gemene man att åka dit, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Och redan på flyget mot paradiset vill vi ha det lyxigt. Av svenskarna är det 30 procent som kan tänka sig att betala extra för att kunna strecka på benen fritt under flygresan. Väl framme på destinationen är det de lyxigaste hotellrummen med en egen pool som går åt först på charterhotellen och en tydlig trend är att uppgradera sitt boende. Dessutom blir det alltmer populärt att hyra egen bild. Svenskarna glider gärna runt i en Porsche 911 eller Maserati Grand Sport på resan.

– Det finns ett stort sug efter saker som sätter guldkant på resan. Rum som har något extra, som egen pool och swim out eller fina terrasser, går åt först. Självklart kan långt ifrån alla ha råd att bo på de allra lyxigaste hotellen, men det är en tydlig trend att svenskarna gärna uppgraderar sitt boende. När de får tag på riktigt billiga flygbiljetter kan många tänka sig att lägga en extra slant på hotellet i stället, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Publicerad: 2015-11-04