LISTA

Hit vill vi åka på höstlovet

Oct 07, 2015

Rekordmånga vill åka bort på höstlovet. Bokningarna har ökat med hela 15 procent jämfört med samma period förra året – och framför allt är det värmen som lockar. Höstlovslistan toppas av ett väntat resmål, men flera överraskningar letar sig in bland de tio mest populära destinationerna.

Den uteblivna sommarvärmen fortsätter att sätta sina spår i vårt resande. Antalet bokningar av höstlovsresor har skjutit i höjden, enligt resebyrån Ticket Privatresor som rapporterar om en bokningsökning med hela 15 procent jämfört med samma period i fjol.

– Ovanligt många längtar efter sol och bad det här höstlovet, efter sommarens kyla och regn. Kanarieöarna är väldigt populärt att åka till, men även städer som bjuder både på stadsliv och bad ökar starkt, som Dubai, Miami, Malaga och Barcelona, säger Karin Starkman Ahlstedt, kommunikationsansvarig Ticket Privatresor.  

Ständiga svenskfavoriten Gran Canaria toppar Tickets lista över de mest bokade resmålen, men en rad mer oväntade destinationer letar sig också in på tio-i-topp. Hetast bland dem är Dubai, som har dubbelt så många bokningar som förra året.

– I Dubai kan familjerna få ett riktigt spektakulärt höstlov. Det är inte bara sol och bad på härliga stränder som lockar. Du kan också åka skidor inomhus, titta på utsikten från världens högsta byggnad, Burj Khalifa, åka på ökensafari och shoppa i mäktiga shoppingcenter, säger Karin Starkman Ahlstedt. 

 Tio i topp –Hit reser svenskarna på höstlovet (Siffran inom parantes visar fjolårets placering.)

1.       Gran Canaria (2)

2.       London (1)

3.       Berlin (10)

4.       New York (3)

5.       Teneriffa (6)

6.       Antalya (4)

7.       Dubai (ny)

8.       Barcelona (7)

9.       Malaga (ny)

10.    Miami (ny) 

Källa Ticket, bokat t o m 28 september, resor under höstlovet

Här kan du läsa om höstens 10 mest populära weekendstäder. 

Resguide till Dubai

Mer från RES

Kivotos Hotel & Villas på Mykonos. Foto: Pressbild.

Handplockade tips

Bildspecial: 7 av världens vackraste hotellpooler

Att utnämna de vackraste hotellpoolerna i världen är ett omöjligt uppdrag. Att inspireras av vad som finns där ute gör vi däremot nära nog dagligen. När solen och värmen nu står för dörren börjar vi på allvar drömma om alla kommande bad. Det här är RES-redaktionens sju poolfavoriter just nu.

Foto: Unsplash.

Intervju

Intervjun: Det här får du inte missa i Japan

För två veckor sedan öppnade Japans nationella turistorganisation, JNTO, sitt första kontor i Norden – i Stockholm. RES passade på att fråga direktören Kana Wakabayashi om hennes bästa tips i hemlandet.

Artikel

Poängnyheter: Därför finns SAS Eurobonus

För alla som flyger finns mängder av lojalitetsprogram på marknaden. Som i sin tur är allianser mellan olika flygbolag och erbjuder olika typer av nivåer och förmåner. Vi bad plattformen Chatflights poängexpert Jonas El Said förklara mer – och vi börjar med SAS Eurobonus.