TIPS

Up hos TAP: bästa flygläsningen just nu

Nov 17, 2009

Inflightmagasinet UP överraskar ombord på portugisiska TAP. Bobo Karlsson rycker till vid bläddrandet i ett nydanande inflightmagasin – äntligen ett bolag som ”lyfter” i de hårdaste av tider.

Under de senaste åren har jag flugit med tio olika europeiska bolag, fyra amerikanska, fyra latinamerikanska, två från Mellanöstern och ett asiatiskt. Det finns mycket att säga om flygplatser, flygplan, stolar, service, mat, anställdas attityd. Mest chockerad är jag över hur vissa stora amerikanska flygbolag i dag känns som en flashback till forna dagars Östeuropa.

Men när jag i somras befann mig ombord på portugisiska TAP, denna ”lillebrorsa” och tidigare hackkyckling bland de europeiska, så blev alla vibbar positiva. Äntligen ett bolag som ”lyfter” i de hårdaste av tider. Och att som skribent plötsligt även rycka till vid bläddrandet i ett inflightmagasin, spontant läsa i timmar, har inte hänt mig på tio år.

Deras nya magasin Up är smart, modernt, generöst, coolt, kunnigt, briljant. Späckat med bra läsning om främst Lissabon, Portugal och Brasilien, men även Afrika och Europa. Aldrig hade jag trott att en tidning i stolsfickan eventuellt skulle kunna få mig att byta bolag! Ser sedan att de vunnit pris som ”Best Inflight Magazine” hos www.ucityguides.com – som jag aldrig hade hört talas om. Spanar snabbt in flera av deras urbana guider till trettiofyrastäder på nätet. De blir också min nya favorit. Tack TAP! BK

PS. Finns det någon som läser flygplatstidningar? Enligt samma U City Guides finns det bara en riktigt bra: Atens 2Board Magazine. Jag tror dem!

Mer från RES

Foto: Fabió Alves.

Handplockade tips

7 favoriter bland Europas ölhak

Från en Londonpub med 295 år på nacken och Berlins äldsta ”biergarten” till ett kroatiskt hantverksbryggeri. Det här är sju hak runtom i Europa som RES-redaktionen gärna dricker öl på.

Foto: Redaktion93 / Shutterstock.

Topplista

Topp 20: Bäst ölstäder i Europa

Vad definierar en bra ölstad? Bland annat utbud, kvalitet, pris och hur mycket det snackas om det på sociala medier. Det här är 20 europeiska städer som är särskilt kul för öldrickare.

Tre nycklar har Four Seasons George V i Paris fått. Foto: Pressbild.

Nyhet

Michelinguiden delar ut sina första nycklar till hotell

I 124 år har Guide Michelin rekommenderat restauranger åt matintresserade resenärer. Nu har de gett sig in i hotellens värld – som får nycklar i stället för stjärnor. Först ut är guidens hemland Frankrike.

Rado Restoran. Foto: Rado Restoran Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 krogar du inte får missa i Tallinn

I fjol listade Michelinguiden i Estland 34 krogar. Inklusive landets första tvåstjärna, i Tallinn. Innan årets regn faller i maj passar vi på att lista fem matupplevelser i den estniska huvudstaden som inte bör missas – från finkrogar och ramenhak till marknadshallar med gatumat.

Bertmans. Foto: Bertmans Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 favoriter i Rotterdam

De senaste tio åren har nederländska Rotterdam gått från bortglömd industristad till lockande weekenddestination med gott om kul upplevelser. RES listar fem favoriter just nu, häng med!