USA

Medelhavsmat i TriBeCa

Feb 11, 2009

Kött eller fisk? Italienskt eller franskt? På nyöppnade Trigo restaurant i New York kan du välja i en svenskdesingad lokal som minner om Medelhavet.

Foto: Felix de Voss

Den stora restaurangen ligger i hjärtat av Tribeca, ett stenkast från Canal Street och sjätte avenyn och har öppet för både frukost, lunch och middag. Inredningsarkitekterna Albert Angel och Elle Kunnos har skapat en restaurang som är lika delar sydeuropeisk saluhall och franskt brasserie.

Den rymliga lokalen och spatiösa atmosfären ger en historiskt hint till stadsdelens arv som New Yorks industriella centrum i. Köketserverar föga förvånande säsongsvarierad mat med medelhavstema tillreddpå en stenugnshärd mitt i matsalen. Här kan du ta del av det italienskaantipastibordet och samtidigt studera hur din middagsbeställning växerfram. Menyn är indelad i olika block med illustrativa kategorier som Farm stand, Fish market, Cheese board och Butcher block. Men utöver sin sofistikerade karaktär har Trigo ambitionen att behålla känslan av prisvärd kvarterskrog dit folk kommer lika mycket för att socialisera som att äta lunch.

Trigo restaurant
6 York Street, New York
trigorestaurant.com

 

Trigo

Hotell i New York

Mer från RES

Foto: Fabió Alves.

Handplockade tips

7 favoriter bland Europas ölhak

Från en Londonpub med 295 år på nacken och Berlins äldsta ”biergarten” till ett kroatiskt hantverksbryggeri. Det här är sju hak runtom i Europa som RES-redaktionen gärna dricker öl på.

Foto: Redaktion93 / Shutterstock.

Topplista

Topp 20: Bäst ölstäder i Europa

Vad definierar en bra ölstad? Bland annat utbud, kvalitet, pris och hur mycket det snackas om det på sociala medier. Det här är 20 europeiska städer som är särskilt kul för öldrickare.

Tre nycklar har Four Seasons George V i Paris fått. Foto: Pressbild.

Nyhet

Michelinguiden delar ut sina första nycklar till hotell

I 124 år har Guide Michelin rekommenderat restauranger åt matintresserade resenärer. Nu har de gett sig in i hotellens värld – som får nycklar i stället för stjärnor. Först ut är guidens hemland Frankrike.

Rado Restoran. Foto: Rado Restoran Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 krogar du inte får missa i Tallinn

I fjol listade Michelinguiden i Estland 34 krogar. Inklusive landets första tvåstjärna, i Tallinn. Innan årets regn faller i maj passar vi på att lista fem matupplevelser i den estniska huvudstaden som inte bör missas – från finkrogar och ramenhak till marknadshallar med gatumat.

Bertmans. Foto: Bertmans Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 favoriter i Rotterdam

De senaste tio åren har nederländska Rotterdam gått från bortglömd industristad till lockande weekenddestination med gott om kul upplevelser. RES listar fem favoriter just nu, häng med!