INTERVJU

Micael Bindefeldts världsbästa

Jan 13, 2011

Micael Bindefeld är pr-konsult och festarrangör. Han driver pr-byrån Micael Bindefeld AB i Stockholm. Vi har frågat honom om hans favoritplatser i världen.

STORSTAD:

Shanghai, som trots sin storhet lyckas vara både strukturerad, effektiv och ren. Och så älskar jag verkligen skyskrapor!

Hotell i Shanghai

STRAND:

Es Trenc på Mallorca. Europas längst sammanhängande kritvita sandstrand. Den är naturskyddad så myndigheterna anstränger sig verkligen för att bevara den i sitt befintliga skick.
öJag har ägnat mig åt tropisk djuphavsdykning över så gott som hela världen, men mina dykupplevelser runt den malaysiska korallön Sipadan är helt unika och svårslagna.

HOTELL:

La Residencia i Deía på Mallorca. Ett fullständigt fantastiskt hotell där jag firade min 50-årsdag. Sedan gillar jag Bulgari Hotel i Milano, och alla Amankedjans hotell och resorter: jag är en riktig Amansucker och samlar på Amanupplevelser.

Lediga rum & priser La Residencia

Lediga rum & priser Bulgari Hotel 

RESTAURANG:

Här måste jag också nämna tre favoriter. Kändiskocken Yonatan Roshfelds senaste inrättning i Tel Aviv, Tapas 1. Noma i Köpenhamn som är kombinerad matupplevelse, installation och konstverk i allt från bemötande till de 23 rätterna jag åt när jag var där. Och slutligen Figueira Rubaiyat i Sao Paolo. Hela restaurangen är byggd runt ett gammalt fikonträd som är det största jag sett. Bara tanken på den restaurangen får mig att vilja åka till Brasilien.

FLYGBOLAG:

Flyger gärna med Star Alliance, men min största prioritet är utan tvekan att komma fram så fort som möjligt med så få antal anslutningsflyg som möjligt. Det är viktigare än både varumärke, pris och service.

BAR:

Guldbaren på nya Nobis Hotel i Stockholm är helt magisk och kommer garanterat att bli Stockholms bästa ställe att hänga på i vinter.
flygplatsParo Airport i Bhutan. Utan konkurrens den vackraste inflygningen och flygplatsbyggnaden jag sett. Jag var helt tagen av unikheten, skönheten och den generositet och värme som genast möter en som besökare.

SPA:

Grand Hôtel. För att de inte har gett sig in i den asiatiska trenden utan hittat ett eget uttryck grundat i nordiska tvagningsprocedurer.

PROMENADSTRÅK:

Svampskogen på Värmdö. Jag har en runda som jag alltid går, men jag avslöjar inte var.
butikJag gillar 10 Corso Como i Milano och Maxfield i Los Angeles. Men framför allt härliga Rialto Living i Palma som startades av Barbara Bergman och Klas Kall, som tidigare var med och grundade Gant. De har allt från designböcker till konst, inredning och en uppsjö spännande designmärken.

PARK:

Central Park i New York är svårslagen.
museumDet vackraste arkitektoniska museet är också det viktigaste: förintelsemuseet Yad Vashem i Jerusalem.
 

PRYL PÅ RESAN:

Öronproppar. Viktigare än passet.

Mer från RES

Foto: Fabió Alves.

Handplockade tips

7 favoriter bland Europas ölhak

Från en Londonpub med 295 år på nacken och Berlins äldsta ”biergarten” till ett kroatiskt hantverksbryggeri. Det här är sju hak runtom i Europa som RES-redaktionen gärna dricker öl på.

Foto: Redaktion93 / Shutterstock.

Topplista

Topp 20: Bäst ölstäder i Europa

Vad definierar en bra ölstad? Bland annat utbud, kvalitet, pris och hur mycket det snackas om det på sociala medier. Det här är 20 europeiska städer som är särskilt kul för öldrickare.

Tre nycklar har Four Seasons George V i Paris fått. Foto: Pressbild.

Nyhet

Michelinguiden delar ut sina första nycklar till hotell

I 124 år har Guide Michelin rekommenderat restauranger åt matintresserade resenärer. Nu har de gett sig in i hotellens värld – som får nycklar i stället för stjärnor. Först ut är guidens hemland Frankrike.

Rado Restoran. Foto: Rado Restoran Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 krogar du inte får missa i Tallinn

I fjol listade Michelinguiden i Estland 34 krogar. Inklusive landets första tvåstjärna, i Tallinn. Innan årets regn faller i maj passar vi på att lista fem matupplevelser i den estniska huvudstaden som inte bör missas – från finkrogar och ramenhak till marknadshallar med gatumat.

Bertmans. Foto: Bertmans Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 favoriter i Rotterdam

De senaste tio åren har nederländska Rotterdam gått från bortglömd industristad till lockande weekenddestination med gott om kul upplevelser. RES listar fem favoriter just nu, häng med!