TIPS

Som på räls – Europas mest spännande tågrutter

Jul 04, 2012

Tack och lov rör det på sig återigen på rälsen ute i Europa. Efter tågcharterns död är det dags för andra kortare, mer nischade sträckor att ta vid. RES slår sig ner i sätena på tre av Europas mest spännande tågrutter.

3 X Tågrutter i Europa

Italo i Italien
Lita på italienarna när det gäller att resa med stil. De två grundarna till Italo, höghastighetståget som just har börjat köra mellan Milano och Neapel, har ett förflutet på lyxvarumärkena Ferrari respektive Tod’s. De ultra- sköna sätena är tillverkade av designföretaget Poltrona Frau, och förströelse väntar i såväl restaurangvagn som biovagn.
ntvspa.it

Sázava Pacific i Tjeckien
Tåglinjen Sázava Pacific tuffar fram genom den vilda och vackra Sázavadalen i Tjeckien. Rutten, som skapades för industriella syften under slutet på 1800-talet, är en tur genom den tjeckiska historien – med en rad spännande stopp på vägen. Sázava Pacific utgår från Prag.
czech.cz

Tåg

Blå tåget i Sverige
Mellan torsdagar och söndagar trafikerar Blå Tåget sträckan Göteborg och Uppsala, med stopp i Skövde, Hallsberg och Stockholm. De blåmålade tågen är miljövänliga trots sin klassiska look från 1960-talet. I restaurangvagnen är borden dukade med vita linnedukar, och i en vagn finns till och med en pianobar.
blataget.com

 

Mer från RES

Foto: Unsplash.

Intervju

Intervjun: Det här får du inte missa i Japan

För två veckor sedan öppnade Japans nationella turistorganisation, JNTO, sitt första kontor i Norden – i Stockholm. RES passade på att fråga direktören Kana Wakabayashi om hennes bästa tips i hemlandet.

Artikel

Poängnyheter: Därför finns SAS Eurobonus

För alla som flyger finns mängder av lojalitetsprogram på marknaden. Som i sin tur är allianser mellan olika flygbolag och erbjuder olika typer av nivåer och förmåner. Vi bad plattformen Chatflights poängexpert Jonas El Said förklara mer – och vi börjar med SAS Eurobonus.