TIPS

Spana in spat

Aug 02, 2012

I behov av lite TLC, men sugen på något mer än britsen hos din lokala massör? På något av världens hetaste span får du kroppens och själens lyster tillbaka på nolltid. Ett varningens ord på vägen: väl på plats kan det vara så att du aldrig vill resa hem igen.

Av: Micha van Dinther & Magnus Wittbjer

 


Hedonistisk hälsoklinik
Sha Wellness clinic
I närheten av Benidorm på Costa del Sol njuter man på Sha av ett av Europas bästa klimat, utsikt över azurblått hav och perfekt underhållna pooler. Gör en resa genom flera olika terapeutiska kulturer och traditioner från ayurveda via shiatsu och reiki till bien-shu och pinda. Men spaanläggningen är inte bara en hälsoklinik, det är även en av regionens skönaste hotellupplevelser – hedonism maskerad i vetenskap.
Verderol 5 El Albir, Alicante, Spanien
shawellnessclinic.com





Oändlig behandling
Tierra Patagonia Hotel & Spa
Uma Spa på Tierra Patagonia Hotel är på många sätt en unik upplevelse. Det turkiska hamamet är en del av det. Den snygga designen bestående av rikligt med detaljer som trä, kristaller och lammullsplädar en annan. Men bäst gillar vi ändå den långa evighetspoolen med utsikt över Chiles nationalpark Torres del Paines bergskedjor och glaciärer.
Torres del Paine, Patagonien, Chile
Lediga rum & priser



Veckans sju dagar
Wellness, Backstage Hotel
De spatypiska attributen loungemusik och orkidéer är helt frånvarande på Backstage Hotels spa i Zermatt, som har en helt ny approach till vad avslappning kan vara. Sju olika behandlingsrum i form av kuber symboliserar de sju skapelsedagarna. I kub tre gör man inträde i en värld av tropiska växter och exotiska aromer. I kub fyra, saunan, flyter molntussarna fram på en LCD-skärm i taket. Och i likhet med skapelseberättelsen avslutas behandlingen i kub sju, vilans dag.
Hofmattstrasse 4, Zermatt, Schweiz
backstagehotel.ch

 

Mer från RES

Foto: Unsplash.

Intervju

Intervjun: Det här får du inte missa i Japan

För två veckor sedan öppnade Japans nationella turistorganisation, JNTO, sitt första kontor i Norden – i Stockholm. RES passade på att fråga direktören Kana Wakabayashi om hennes bästa tips i hemlandet.

Artikel

Poängnyheter: Därför finns SAS Eurobonus

För alla som flyger finns mängder av lojalitetsprogram på marknaden. Som i sin tur är allianser mellan olika flygbolag och erbjuder olika typer av nivåer och förmåner. Vi bad plattformen Chatflights poängexpert Jonas El Said förklara mer – och vi börjar med SAS Eurobonus.