USA

Steve Carell och Tina Fey om sina favoritresemål

Apr 23, 2010

De är ganska pratsamma, Steve Carell och Tina Fey, två av världens främsta komiker. De gick båda i samma teaterskola i Chicago (The Second City) och älskar staden. ”Där finns allt”. Men Tina kan inte komma ifrån att New York är hennes favoritstad i hela världen.

Mycket av den kärleken syns i hennes serie 30 Rock som utspelar sig där (själva titeln är en förkortning av 30 Rockefeller Plaza, en NY-adress. Bara en sån sak). Hur mycket hon än tänker efter så kommer hon inte på någon plats hon besökt och gillat mer än New York. Steve Carell försöker att hjälpa henne.

Steve: Var åkte du på din bröllopsresa, till exempel?
Tina: Vi kryssade i Karibien.
Steve: Men det måste väl varit fantastiskt?
Tina: Jag skulle gärna säga att Karibien är det vackraste och mest underbara ställe jag varit på, men vår båt började brinna.
Steve: Vaddå började brinna? På riktigt?
Tina: Japp. Vi fick ställa oss vid livbåtarna och allting. Så mitt intryck av Karibien är lite blandat. Men det är inte Karibiens fel.

För Steve är svaret på vart han helst reser mycket enklare. Han svarar med självklarhet Sydney.

- Jag hade turen att få åka dit på en presstour och det var den mest fantastiska stad jag sett i hela mitt liv. Hela guldkusten är som min bild av paradiset. Det var en av höjdpunkterna i min karriär, att få åka dit. På någon annans bekostnad dessutom.

Steve Carell och Tina Fey är aktuella i filmen En galen natt som går på bio nu.

Mer från RES

Kivotos Hotel & Villas på Mykonos. Foto: Pressbild.

Handplockade tips

Bildspecial: 7 av världens vackraste hotellpooler

Att utnämna de vackraste hotellpoolerna i världen är ett omöjligt uppdrag. Att inspireras av vad som finns där ute gör vi däremot nära nog dagligen. När solen och värmen nu står för dörren börjar vi på allvar drömma om alla kommande bad. Det här är RES-redaktionens sju poolfavoriter just nu.

Foto: Unsplash.

Intervju

Intervjun: Det här får du inte missa i Japan

För två veckor sedan öppnade Japans nationella turistorganisation, JNTO, sitt första kontor i Norden – i Stockholm. RES passade på att fråga direktören Kana Wakabayashi om hennes bästa tips i hemlandet.

Artikel

Poängnyheter: Därför finns SAS Eurobonus

För alla som flyger finns mängder av lojalitetsprogram på marknaden. Som i sin tur är allianser mellan olika flygbolag och erbjuder olika typer av nivåer och förmåner. Vi bad plattformen Chatflights poängexpert Jonas El Said förklara mer – och vi börjar med SAS Eurobonus.