Tävling: Året som gått
Tävling

Tävling: Året som gått

Val i Sverige och oroligheter i i Ukraina. Vinter-OS och fotbolls-VM. Mycket har hänt i världen under 2014, men hur mycket minns du egentligen? Tävla med RES för chansen att vinna frågespelet Året som gått 2014 från Bezzerwizzer.

Bezzerwizzer har blivit ett självklart inslag på den svenska sällskapsspelsscenen och finns numera i en rad olika varianter. Förra vintern släpptes spelet Året som gått med frågor om vad som hände under 2013 och nu kommer uppföljaren som förstås är helt inriktat på det år vi snart lägger till handlingarna.

Året som gått innehåller 600 frågor om såväl stora som små händelser under 2014 och nu har du chansen att lägga vantarna på ett exemplar. För att bli en av tio vinnare som får ett spel hemskickat med posten ska du svara på följande frågor:

1. Vilket annan namn har Boeing 787-planet för långdistansflygningar som Norweigan har haft problem med under året?
1) Skycruiser
x) Dreamliner
2) Globemaster

2. Vilket hotell utgör namnet på Wes Andersons film från 2014 med Ralph Fiennes i huvudrollen?
1) Hotel Marigold
x) Hotel Transylvania
2) Grand Budapest Hotel

3. Vilken svensk programledare och komiker reste tillsammans med Carina Berg runt i USA i serien Berg och ... i Amerika som sändes på Kanal 5 under 2014?
1) Marie Serneholt
x) Christine Meltzer
2) Petra Mede

Skicka dina svar tillsammans med namn och adress till tavling@res.se. Bland de rätta svaren lottar vi sedan fram tio vinnare som får varsitt exemplar av spelet Året som gått från Bezzerwizzer.

Senast den 19 december behöver vi ha dina svar.

Lycka till!


Vinnarna utses av tidningen RES och beslutet kan ej överklagas. Anställda på RES kan inte delta i tävlingen och eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Vinnarna presenteras här på RES hemsida.

Publicerad: 2014-12-04