TV-serierna säger något om våra resvanor
Såpoperor

TV-serierna säger något om våra resvanor

Tv-serier tycks påverkar vart vi väljer att tillbriga våra semestrar. En trend som resebranchen har snappat upp. Komidiserien Portlandia har fått folk att vallfärda till Portland och Sherlock Holmes har lockat männsikor till Baker Street i London. Våra val av tv-seriser säger förmodligen något om var vår nästa resa bär av.

Var åker du på sommarens semester? Just nu ser resebranschen att många väljer att resa till platser som blivit kända genom olika tv-serier. Sherlock Holmes har gjort Baker Street i London till ett populärt turistmål, Francis Underwood i House of Cards har fått folk att vallfärda till Vita Huset i Washington och komediserien Portlandia har tagit mängder av människor till Portland. Och listan över populära serier (och städer) kan förstås göras lång. 

Att realityserien Top Model sändes från Kapstaden förra året lär inte vara någon slump. Tidigare har programmet sänts från Los Angeles, men förra året var det alltså den sydaferikanska turistnäringen som kunde skatta sig lyckliga. Svala modeller i fantastiskt vackra miljöer kan väl knappast klassas som dålig pr... 

Du kanske känner till att regissören Woody Allen använder sig av olika ortsnamn i många av sina filmer? Men det ryktas om att det kostar en del. Det sägs att hans film Vicky Christina Barcelona lär ha kostat turistbyrån i Barcelona omkring 1 miljon euro. En väl värd investering, med tanke på att filmen lockade mängder av amerikaner till den spanska kuststaden. 

Så numera behöver vi alltså inte fråga folk var de ska åka på semester, det räcker med att veta vilken tv-serie de tittar på.

Publicerad: 2015-02-09