INTERVJU

Bäst i Världen: Michael Nyqvist

Jun 05, 2009

Michael Nyqvist är Sveriges mest anlitade skådespelare. Just nu är han aktuell med filmen Colonia där han bland annat spelar mot "Harry Potter"-stjärnan Emma Watson. Vi har frågat Michael om var han helst semestrar.

STORSTAD:
Valparaiso i Chile – smutsig, farlig och sexig!

Hotell i Valparaiso
 

SEMESTERN:
Maitencillo norr om Santiago, vid Vina del Mar. Vi bodde i en Tarzanhydda byggd av drivved och åt grillade skaldjur, drack chilenska viner och såg sjölejon och pingviner hela dagarna.

STRAND:
Mandrem Beach i Indien. Där kan vad som helst dyka upp, en delfin eller en vilsen hippie. Men mest är man ensam på stranden. När jag joggade på morgonen satt en indier och sket och vinkade till mig.

Ö:
Korsika. Napoleon kommer ju därifrån och de pratar franska så man fattar vad de säger.

KAFÉ:
Ingrid Bergmans favorit Antico Caffé Greco i Rom. Jag älskar deras snittar som serveras på ett fånigt fat.

HOTELL:
Hotel Ritz i Uddevalla. Har man överlevt en natt där, vet man att man klarar av det mesta. Det är som att gå in i helvetet. Man sover i en cell som luktar gammal nikotin. Till frukost serveras cornflakes eller skorpor.

NATTKLUBB:
Konstnärsföreningen i Moskva. Skådespelare och sångare i en enda röra. Ett helt hus med hög promillehalt och fullt av folk som sjunger och gråter.

FLYGBOLAG:
Air France. Alla är vänliga.

FLYGPLATS:
Lake Placid i Kanada. På flygplatsen finns uppstoppade renar och ylletröjor att köpa. Så nordiskt. Man känner sig hemma, men borta.

SPA:
Ystad Saltsjöbad – ensamt och lyxigt.

PROMENADSTRÅK:
Hampsted Heath – så engelskt. Här har London filmats i fyrtio filmer. Min favorit Michelangelo Antonionis Blow-up spelades in här.

BUTIK:
En specialiserad butik på rakborstar i de judiska kvarteren i Paris. De har gjort rakborstar sedan sextonhundratalet.

MUSEUM:
Uffizierna i Florens, alla mästare är där. Leonardo da Vinci och grabbarna. Dessutom har två filmer spelats in där – Hannibal och Detaljer (som Michael Nyqvist själv medverkade i, red. anm.).

RESTAURANG:
Mariefreds ångbåt. Fantastisk ångbåtsbiff. Strömmingsvagnen på Slussen är också bra – för att det är så gediget fastän man står mitt i stressade Stockholm.


Adresser:
Ystad Saltsjöbad
Saltsjöbadsvägen 15, Ystad
0411-136 30,

ysb.se

Antico Caffé Greco
Via Condotti 86, Rom
+39-6-678 25 54


 

Mer från RES

Foto: Fabió Alves.

Handplockade tips

7 favoriter bland Europas ölhak

Från en Londonpub med 295 år på nacken och Berlins äldsta ”biergarten” till ett kroatiskt hantverksbryggeri. Det här är sju hak runtom i Europa som RES-redaktionen gärna dricker öl på.

Foto: Redaktion93 / Shutterstock.

Topplista

Topp 20: Bäst ölstäder i Europa

Vad definierar en bra ölstad? Bland annat utbud, kvalitet, pris och hur mycket det snackas om det på sociala medier. Det här är 20 europeiska städer som är särskilt kul för öldrickare.

Tre nycklar har Four Seasons George V i Paris fått. Foto: Pressbild.

Nyhet

Michelinguiden delar ut sina första nycklar till hotell

I 124 år har Guide Michelin rekommenderat restauranger åt matintresserade resenärer. Nu har de gett sig in i hotellens värld – som får nycklar i stället för stjärnor. Först ut är guidens hemland Frankrike.

Rado Restoran. Foto: Rado Restoran Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 krogar du inte får missa i Tallinn

I fjol listade Michelinguiden i Estland 34 krogar. Inklusive landets första tvåstjärna, i Tallinn. Innan årets regn faller i maj passar vi på att lista fem matupplevelser i den estniska huvudstaden som inte bör missas – från finkrogar och ramenhak till marknadshallar med gatumat.

Bertmans. Foto: Bertmans Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 favoriter i Rotterdam

De senaste tio åren har nederländska Rotterdam gått från bortglömd industristad till lockande weekenddestination med gott om kul upplevelser. RES listar fem favoriter just nu, häng med!