Stjärnorna är satta och Pellegrinos lista över de 50 bästa krogarna i världen är ute. Men var käkar man för att synas och bli sedd? RES listar fem är världens hetaste krogar.
Sketch, London
Vad?
Tio år har gått sedan det begav sig för Sketch i London. I år firar man detta med att låta ett antal konstnärer göra om de olika matsalarna. Först ut är Martin Creeds omdaning av The Gallery, där ingen möbel eller assiett är den andra lik.
Varför?
Sketch var en av Londons första designkrogar och håller än. Att maten lagas av Pierre Gagnaire är ju inte heller fy skam – prova gärna förrätten Dundee Pink.
The Catbird Seat, Nashville
Vad?
En av USA:s mest omtalade krogar är experimentella The Catbird Seat, skapad av svenskättlade Erik Anderson och hans kollega Josh Habiger. De 32 platserna är hett eftertraktade, och varje måltid kretsar kring en helt unik idé.
Varför?
Matlagningen sker ”showstyle” – maten tillagas mitt framför ögonen på gästerna. Inspirationen till måltiden är vitt skilda ting som en låt av Pixie eller en grå dag i Köpenhamn.
Ink, Los Angeles
Vad?
Michael Voltaggio, vinnare i den amerikanska upplagan av Top Chef, står bakom den restaurang som snabbt blivit favorit bland celebriteter som Chelsea Handler, Neil Patrick Harris och Elizabeth Olsen.
Varför?
Ink är perfekt för tapasälskare. Men räkna med en nyamerikansk tvist och lite molekylär känsla på de välkomponerade munsbitarna.
Louise, Köpenhamn
Vad?
Tivolihotellet Nimb har nypremiär för sin gourmetkrog – under maj byttes Herman, som den tidigare restaurangen hette, ut mot Louise. Det unga stjärnskottet Allan Poulsen står bakom kastrullerna.
Varför?
Allan, vars melodi är traditionella danska rätter tillagade på lokalt framställda råvaror, har redan fått en rad utmärkelser för sin matlagning.
Noma på Claridge’s, London
Vad?
Svårt att få bord på Noma i Köpenhamn? Det är du inte ensam om. Nu får alla som vill ha sig en dos av världens bästa krog chansen i London, där kocken René Redzepi under tio dagar i sommar flyttar in med kastruller, knivar och skandinaviska råvaror.
Varför?
En skräddarsydd meny besående av fem rätter är specialkomponerade för att ge gourmeter en liten smak av det nordiska köket. Boka in 28 juli till 6 augusti i kalendern.