Antwerpen, Belgien: Designshoppa i Antwerpen
Belgien

Designshoppa i Antwerpen

Hotell i Antwerpen

Att Antwerpen i Belgien är en metropol för designshopping vet de flesta vid det här laget. Vad som kanske är mindre känt är deras utbud av mer exklusiv second hand. RES tipsar om tre ställen, ultimata för den som letar efter unika plagg med lägre prislappar.

FCS, Furniture and Clothing Selection, var den första second-handbutiken av sitt slag i Antwerpen. Här hittar man designade kläder från bland annat Chanel, Sonia Rykiel och Comme des Garçons såväl som formgivna och unika möbler till bra priser.

Timmerwerfstraat 8
32-3-294-3378
fcselection.be

En annan vintage-shop är Belchique som öppnade sommaren 2007. Butiken köper och säljer kvinnliga märkeskläder och accessoarer. Designers som hägrar är Yves Saint Lauren, Chanel och Ralph Lauren. På samma gata trängs antikvitetshandlarna och gallerierna men Belchique är här ensam i sitt slag.

Kloosterstraat 177,
+32 497 584 902
belchique.com


Labels Inc fokuserar främst på inhemsk design. Förutom mer välkända sådana som Dries Van Noten och Martin Margiela vill butiken pusha för unga och etablerade kreatörer. Med denna mix vill man visa på de paralleller som finns mellan ny och lite äldre design och vilken påverkan de har på varandra.

Aalmoezenierstraat 4
+ 32-3-232-6056;
labelsinc.be

 

Publicerad: 2009-06-25