Amsterdam

Scandinavian Embassy

exteriorAtt resa kan vara omtumlande, och att bosätta sig utanför sveriges gränser kan vara en balansgång mellan spännande upptäckter och att tappa bort sig i översättningar och sammanhang. Oasen för den utmattade svensken som behöver en paus från alla nya intryck har hittills varit Ikea. Runt om i världen ser det svenska varuhuset betryggande likadant ut. Dit vallfärdar jag och andra svenskar för att köpa lingonsylt och godisbilar och annat som vi förmodligen inte skulle vara lika exalterade över om vi var hemma i Sverige. Men nu är det äntligen slutdrucket med billigt automatkaffe från småland, there’s a new kid in town!

När Scandinavian Embassy öppnade vid Sarphati park i Amsterdam blev det snabbt en magnet för nordbor och skandi-fans. Och det är så mycket bättre än Ikea förstås! Nordisk mat och gourmetkaffe, helt underbart! Speciellt bryggkaffet är något att prova, ägarna har vunnit priser för sitt kaffebryggande och utbudet består av finsmakarkvalitet att njuta av. Lokalen är minimal med ett leende. Blont trä och vita väggar känns så in i norden skandinaviskt. Enkelt, avskalat och utan krusiduller, med Amsterdams bästa kaffe, och en personal som pratar svenska. Brunch, lunch eller en kaffe och people watching in De Pijp, för kaffälskare och svenskar med hemlängtan. Don’t miss out. I won’t.
Scandinavian Embassy, Sarphatipark 34
www.scandinavianembassy.nl

cofffe

Interior Interior2

 

 

 

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *