Amsterdam

En plats i solen

street people-7965Sommaren har kommit till Amsterdam och terasserna runt kanaler och populära stråk är fulla av livsnjutare i solen. Själv sitter jag inomhus och jobbar med att skriva klart manuset till kokboken jag jobbar på. Men så fort tillfälle ges tänker jag strosa runt i stan med nära och kära och dricka Koffie Verkerd (kaffe med mjölk på holländska) eller Spritzer (vin & soda mix) på någon av våra favoritställen. Här tipsar jag om några av mina bästa uteserveringar i Amsterdam.

PRINSENGRACHT
Lite norr om Rosengracht och Anne Franks hus ligger ett gäng kafeer med utsikt över Prinsengracht. Roem serverar goda  sallader och smörgåsar och har platser med skydd från direkt sol. Vägg i vägg serverar Cafe de Prins typiskt holländsk mat och dryck som öl och ”bitterballen”  med en trevlig solskyddad uteservering att glassa på. På Rainarai sitter du skönt på en persiskt matta och kuddar och äter fantastiskt god meze när båtar och folkliv passerar förbi.

HARLEMMERSTRAAT
På charmiga shoppingstråket Harlemmerstraat ligger flera cafeer med mysiga uteplatser. På Stout och Teun är det extra trevligt om man som jag gillar uteserveringar som vinklas med hörn.

VONDELPARK
‘t Blauwe Theehuis är kanske inte en kulinarisk upplevelse men det är en klassisk mötesplats i Amsterdam, platsen där många par ses för en första dejt eller där du möter vänner på väg igenom Amsterdam på cykel. Lummigt grönt och mitt i parken.

OUD ZUID
Söder om Museumplein i vackra Oud Zuid, är det gott om kvalitetsrostat kaffe på kafeer, samt stenungspizzerior och toppresturanger. På George W.P.A. är det modemedvetet och stans versioner av Blake Lively och Serena van der Woodsen (har du koll på Gossip Girl ? 🙂 skulle definitivt ses på lunch här. Ett stenkast över gatan ligger eleganta klassiska Bistron Joffers där interiören känns som hämtad från The Great Gatsby. Men nu gäller det uteserveringen och där sitter du skyddat från solen tillsammans med Amsterdams grädda när du dricker dit High tea eller brunchar i stil.

DE PIJP
Livliga är fullt av uteserveringar och barer, Wasserette bjuder på många platser och riktigt goda mackor. På kafe Krull serveras härliga kakor och tårtbitar på en rymlig uteservering. De Pijp är en pärla för uteserveringar, bege dig dit och slå dig ner.

 

A place in The Sun-7954

ADRESSER

Roem
Jordaan
Prinsengracht 126

Cafe de Prins
Jordaan
Prinsengracht 124

Rainarai
Jordaan
Prinsengracht 252

Teun
Haarlemmer buurt
Haarlemmerdijk 61

Stout
Haarlemmer buurt
Haarlemmerstraat 73

‘t Blauwe Theehuis
Vondelpark
Vondelpark 5

George W.P.A
Oud Zuid

Willemsparkweg 74

Joffers
Oud Zuid
Willemsparkweg 163

De Wasserette
De Pijp

Cafe Krul
De Pijp
Sarphatipark 2

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
En plats i solen, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *