Amsterdam

Sukha!

Sukha 1

I Nederländerna dyrkar man naturen. Kanske  beror romantiseringen av allt som är vildvuxet och obebott på att Nederländerna är Europeas mest tätbefolkade land efter Monaco. Här finns ingen allemansrätt och en enkel vandring i naturen är bland de bästa stunderna i livet för den holländska själen.

Inte så konstigt förstås att livet handlar om att hitta naturlighet i olika former. Obehandlade material och hantverk är populära i design och form.
En av mina favorit butiker – Sukha på Harlemmerstraat är en himmel för naturromantiker, med handgjorda möbler i bästa Peter Pan stil och ekologiskt mode. Sukha driver en egen design atelje och samarbetar med hantverkare i Nepal genom sin ”Sukha Foundation”. Efter senaste årens jordbävningar i Nepal är det en god sak att handla på Sukha. Det är en lite dyrare butik, men om din filosofi är att konsumera genom färre men mer väl genomtänka köp är det en både hållbar och smart affär.

Sukha 2Får man fresta med en gunga?

sukha3sukha4Sukha betyder, glädje på sanskrit.

Besök Sukha på Harlemmerstraat, på gångavstånd från Centralstationen. Harlemmerstraat är superb gata för shopping med många fina butiker.

Sukha Amsterdam
Haarlemmerstraat 110
www.sukha-amsterdam.nl

Save

Save

Save

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *