Amsterdam

Svenskt mode på The Pelican Studio

Nude of scandianviaNi vet hur det är. Man är aldrig så entusiastisk över allt som är svenskt som när man är utomlands. Och därför slog mitt hjärta några dubbla slag när jag upptäckte att den trevliga butiken The Pelican Studio just nu samarbetar med Visit Sweden och fokuserar på svenskt mode. Skandinaviska märken har varit poppis i flera år ute i världen och det är nästan en standard att butiker säljer danska och svenska kläder, men på Pelican finns just nu ett lite roligare utbud än det vanligaste förekommande skandiplaggen från ACNE och Malene Birger. Märken som Wood Wood, House of Dagmar, Norse Projects och andra fina designers delar utrymme med bl a nytolkningar av nostalgiväskor från Palmgrens och nordiska dofter. Just dom där väskorna känns så otroligt fina, och jag minns att min moster hade en sån och att hon såg så elegant ut  i sina lediga stil. Jag var väldigt nära att köpa en väska, tills jag vaknade upp och kom ihåg mina prioteringar för dagen. Det blev en parfym från Nude of Scandinavia istället! MICROB heter den, så nu har jag doften av Skandinavien på flaska med andra ord.The Pelican Sudio

 

Pelican studio ligger centralt, nära Westerkerk (och Anne Franks hus) på Raadhuisstraat 35

The Pelican Studio
Raadhuisstraat 35
www.thepelicanstudio.com

Save

Save

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *