New York

Gammaldags apotek

FullSizeRender

Det vilar något charmigt över apoteket C.O. Bigelow på Sixth Avenue i the Village, det är gammaldags och sirligt, lyxigt och packat med habegärliga ”buff and puff” produkter.  Det är också anti-Rite Aid/Duane Read.  Det har funnits sedan mannaminne, eller åtminstone 1838 och kallas i mannamun kort och gott för Bigelow’s.  FullSizeRender 2De säljer alla de där vanliga apoteksprodukterna i en boaserad lokal med kristallkronor och flärd som gör att det nästan känns roligt att spendera 8 USD på Advil.  De har också ett rikligt sortiment tjusiga parfymer, doftljus, hår-, smink- och kroppsprodukter, presentartiklar och en serie egna krämer, tvålar och salvor som är prima gåvor till FullSizeRender 3vännerna där hemma.  Jag packade kappsäcken full innan jag for iväg på resa till Tokyo och Bangkok, alla ska få Bigelow paket den här gången.  Läppglansen är tiptop, liksom hudkrämen som doftar citron.

FullSizeRender 4

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Detta inlägg postades i New York, Skönhet, Tidningen RES den av .

Om argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *