New York

Stek på stående fot

 

Jag har inte hunnit hit än, men jag är mäkta nyfiken på Ikinari Steak som just öppnat i East Village.  Det är en krog utan bord, där du käkar stek på stående fot.  Så typiskt japanskt att det skapat höga svallvågor av snack och spekulationer i mat-nördkretsar kring stan.  Det jag lärt mig: stekoset vilar tjockt i den lilla lokalen där du väljer mellan olika typer av biff som sedan raskt släpas över grillen och serveras med dussintalet olika såser och attiraljer.  Dyrt är det inte (jämfört med vad det kostar på traditionella stekhus), du betalar 8 till 11 cent/gram, trångt om plats är det definitivt, och enligt Robert Sietsema, en av NYs mesta matförståsigpåare är det helt fantastiskt, även om du kommer lämna stället och lukta som innandömet på en köksfläkt.  Testa!  Och låt mig veta vad du tycker!

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
This entry was posted in Krog, Lunch, Middag, New York, Tidningen RES on by .

About argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *