New York

Chokladmuseum

Jag tror att det måste vara något gravt fel på mig, jag har ingen komplicerad relation till choklad och sötsaker.  Det är inget jag någonsin suktar efter, jag äter hellre feta opastöriserade ostar och sköljer ner dem med vin, förmodligen kommer dessa två saker ta livet av mig endera dagen, but whatevah’!
För alla er andra som faktiskt inte kan överleva utan choklad finns en ny sevärdhet här i stan, choko-kungen Jacques Torres chokladmuseum på Hudson Street.  Där kan du lära dig allt om kakaons historia och hur den tar sig från träd till kaka, samt testa att göra egna tryfflar (boka i förväg).  Det finns en barnhörna och självklart en Willy Wonka dos av smakprover.  Vi kommer nog inte synas där men kom och hitta mig på närmaste vinbaren efteråt!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
This entry was posted in Choklad, Museum, New York, Tidningen RES on by .

About argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *