New York

Cocktailsnobbism på japanska

tl-horizontal_mainInnan Sasha Petraske öppnade kultförklarade Milk & Honey, innan PDT och Employees Only började laborera med fancy drinkar, långt innan Dead Rabbit, Death & Co. och alla andra cocktailbarer svängde sig med termer såsom ”spirit forward” fanns Angel’s Share.  Petraske, New Yorks bortgångne cocktailbaron menade att Angel’s Share var en stor inspiration för honom när han startade sitt drinkimperium.  Det är lätt att förstå varför.  Baren är en raffinerad, undangömd liten godbit med gravallvarliga bartendrar och en sofistikerat lågmäld stämning, det är rakryggat japanskt, välkammat och vuxen-jazzigt.  Att mixa en perfekt cocktail är ingen lek, det här är precisionsarbete.  Angel’s Share tar inte emot sällskap på fler än fyra personer och vänder bort gäster om det inte finns sittplatser, vilket är ofta då det bara finns en handfull.  Här handlar det om att sitta ner och njuta av en välskapt drink, att halsa en öl på stående fot är alltså inte att tänka på.
Leta rätt på Village Yokocho vid 8 Stuyvesant St., nästan vid Third Ave, kliv en trappa upp och du befinner dig mitt i en stojig, osig japansk restaurang, ta till vänster, där bakom en anonym dörr finner du den tysta drinkoasen.  Men passa dig, Angel’s Share har numera ett halvhemligt annex med samma namn ett par dörrar ner, ovanför en krog som heter Sharaku.

Milk & Honey heter idag Attaboy.  Det är också ett prima ställe för välkomponerade groggar, de har ingen meny utan skapar skräddade cocktails baserade på dina egna preferenser.  Liksom Angel’s Share håller de en låg profil, du finner dem på 134 Eldridge St., Lower East Side.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
This entry was posted in Bar, Cocktails, New York, Tidningen RES on by .

About argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *