New York

Al fresco fiffigt

High LIne 1

Medhavd matsäck på turistspäckade High Line parken i all ära, det kan vara nog så kul att kolla på folk och spilla bort en eftermiddag i solen med take-out från Chelsea Market, men om du letar efter en lite mer intim utomhusupplevelse och ett chicare lunch- eller middagsalternativ i samma grannskap är 180 Tenth by Smorgasburg en finfin halvhemlig oas.  Trädgården på High Line Hotel känns parisisk med dess grusgångar och typiskt franska parkstolar (likt fällstolarna i metall som står utställda överallt i Luxembourgträdgården), det är lummigt och lågmält, trots att det ligger mitt i New Yorks mesta galleridistrikt, ett stenkast från High Line parkens flanör-autostrada.  Girlanger av nakna glödlampor s.k. ”fairy lights” , antika gaslampor och generösa parasoller skapar mys, frysta margaritas och negronis svalkar, menyn är lättsam.  Och när hösten kommer packar konceptet ihop för säsongen, så passa på att njuta av denna lilla pärla medan det fortfarande går.

180 TENTH BY SMORGASBURG at the High Line Hotel

180 TENTH BY SMORGASBURG at the High Line Hotel

180 TENTH BY SMORGASBURG at the High Line Hotel

180 TENTH BY SMORGASBURG at the High Line Hotel

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
This entry was posted in Brunch, Cocktails, Lunch, Middag, New York, Tidningen RES on by .

About argotnewyorksecrets

Världen är mitt vardagsrum, New York är mitt hem. I 17 år har jag utforskat det Stora Äpplet, från skal till skrutt, det finns idel godbitar som jag vill dela med mig av. Jag skriver om mode, konst, design, resor, mat och dryck för diverse tidskrifter, både svenska och internationella. Här på bloggen dukar jag upp ett smörgåsbord av New Yorks mest smakliga företeelser. "From soup to nuts", som det heter på engelska. Följ mig på Instagram: @argotius The world is my livingroom, New York is my home. I have been nibbling at the Big Apple for the past 16 years, from peel to core. There are plenty of sweet tidbits I want to share with you. I write about fashion, art, design, travel, food and drink for various Swedish and international magazines. On this blog I serve a smorgasbord of New York's tastiest phenomena. From soup to nuts, as they say over here. Follow me on Instagram: @argotius. X

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *