Baskien

Du är inte ensam

flyg
Det är ett privilegium att resa, få utforska världen. Du går ur ett flygplan, andas ny luft, känner en annan temperatur och ges nya intryck. Lyxen av att träffa annorlunda människor, höra historier och uppleva okända saker är nästintill oslagbar. Den ger dig något och möjliggör att du utvecklas som människa.

Det finns också en mer dold dimension av att resa, en vi sällan pratar om. För visst kan det vara jobbigt också! Hur många gånger har vi inte haft dåligt samvete över att vi borde vara glada men istället inte riktigt orkar. De flesta låtsas som att deras resa alltid var rolig och avslappnande men tvärtom kan det vara ansträngande. Den andra sidan av myntet är att det tar på krafterna att vara ny på en plats. Din energi förbrukas på ständiga val; vad ska vi äta till middag? Vad ska vi göra idag? Vart ska vi åka och hur ska vi ta oss dit? Vad vill du, vad vill jag? Det låter som en inspelad låt, för att inte säga repad skiva.

Om du är en av dem som efter en semester känner välbehag sakta infinna sig när du tittar ut genom flygplansfönstret och ser svenska granar och sjöar är du inte ensam. Det är oftast skönt att komma hem.

Bara det att ha ett hem är lyx, en oslagbar lättnad. Det finns dem som mist sitt och aldrig igen kommer få andas in doften på sin gata. Dem som inte fick ett avslut när deras hem rycktes bort och som nu befinner sig på en ständig resa.

För oss är Sverige vårt hem och Baskien vårt andra hem, alla andra platser är en underbar resa som är skön att komma hem från. Det ska vi inte skämmas för, utan kanske istället vara tacksamma.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.8/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Du är inte ensam, 9.8 out of 10 based on 4 ratings

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *