Baskien

Sommarens festival!

playa sanse

En regnig dag kan något att se fram emot behövas!

Tredje helgen i juli går den 51:a Jazzaldia av stapeln i San Sebastian. Staden fylls av familjer, jazzentusiaster, ungdomar och artister som älskar musik. Festivalen som pågår från en onsdag till en söndag är en riktig folkfest.

På den stora gröna gratisscenen spelar Gloria Gaynor, Charles Bradley med flera. Det är en underbar scen mitt på stranden la Zurriola som ligger i centrala San Sebastian. Oavsett väder är stämningen på topp, alla är där och även om den sista konserten börjar först midnatt är det många av familjer och äldre kvar ute. Blandningen av folk gör stämningen kombinerat med festivalens enkelhet, det är bara att gå ut så är den där, inga avspärrade områden eller andra komplicerade förfaranden.

Förutom den ovannämnda scenen finns det flera mindre scener runt om i staden där det bjuds på nonstop jazz, de är öppna för allmänheten och lättillgängliga. Det finns också betalscener varav en är extra fantastisk, den heter Plaza de la Trinidad. Vi tänker inte ens försöka beskriva hur vackert där är för precis som det står på hemsidan är den scenen festivalens själ. Du får själv åka dit och uppleva den och det är värt att köpa en biljett för att insupa stämningen där.

Med andra ord, boka din resa till tredje helgen i juli, varje år! Rapportering direkt från festivalen kommer här i bloggen när den är igång.

http://heinekenjazzaldia.com/en/

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Sommarens festival!, 10.0 out of 10 based on 4 ratings

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *