Baskien

Surfarintervju i San Sebastian

Vanessa (vänster) tillsammans med Ana

Vanessa (vänster) tillsammans med Ana

Ana är en av många som lever surflivet i Baskein. Till vardags är hon kock på den populära vegetariska restaurangen Garraxi Taberna i området Egia, San Sebastian. Hon har en dotter på sju och lever tillsammans med den italienska surfaren Marco, som hon träffat på en surfstrand någonstans…

Q Hur länge har du surfat?
Ana: Jag började surfa för två år sedan. Jag har alltid känt mig sammansvetsad med det Kantabriska havet och bekväm i vatten. Jag visste att jag skulle prova surf och när jag väl gjorde det föll jag direkt.

Q Vilka är dina favoritsurfställen?
Ana: På den Baskiska kusten finns det många fantastiska och magiska ställen. Jag gillar speciellt Zarautz eftersom att det är en stor strand där man slipper hopkörning med andra. Jag tycker också mycket om Hendaye på den franska sidan, det passar utmärkt när vågorna kommer över 1,8.

Q När är den bästa tidsperioden för att surfa i Baskien?
Ana: Det brukar vara på våren och hösten även om man surfar här hela året. Under vintern är vågorna ofta för våldsamma medan sommaren innebär lugna vatten. Ibland förvånar havet en, till exempel var förra sommaren fantastisk med vågor som inte svek.

Q Hur är stämningen mellan tjejer som surfar?
Ana: De senaste åren har andelen tjejer som surfar ökat. Varje gång är det fler kvinnor i alla åldrar som kastar sig in i surfäventyret. Stämningen är bra mellan oss, vi är fortfarande minoritet, men jag tror inte det kommer vara länge.

på väg ut

Ana på väg ut

Q Enligt dig, vad gör Baskien till ett surfparadis, utöver solen och vågorna?
Ana: Landskapet, gastronomin och det baskiska folket. Det senare som stolt över sin identitet, tar hand om resenären som kommer för att upptäcka deras land med vänlighet.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Surfarintervju i San Sebastian, 10.0 out of 10 based on 3 ratings

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *