Baskien

Romantiskt på Château Brindos

Älskar vi inte alla att sätta lite guldkant på tillvaron ibland? I Baskien finns det gott om chanser till det! Och visst – har man råd kanske Hôtel de Palais i Biarritz är det givna valet, men ett något mer budgetvänligt alternativ ett antal stenkast därifrån är Château de Brindos.
IMG_20160712_215302
Det drivs idag av en fransk före detta rugbystjärna, och bland de tidigare ägarna återfinns Sir Reginald Wright, som hade flotta tebjudningar här på 30-talet. Trots moderniteter som pool, bastu och luftkonditionering är vistelsen på Château de Brindos som en tidsresa och man kan låtsas vara med i Downton Abbey eller något annat kostymdrama.

IMG_20160818_224423 Restaurangen hade tidigare en stjärna i Guide Michelin, men den försvann med köksmästaren, och nu når de kanske inte riktigt upp till den nivån, men bra är det och utsikten över sjön – för övrigt den största privatägda sjön i hela Frankrike – och miljön kompenserar för det.

IMG_20160818_224524

Brindos är ett stillsamt, lyxigt boende ett par kilometer från Biarritz och vi rekommenderar det varmt.

IMG_20160722_191358

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Romantiskt på Château Brindos, 10.0 out of 10 based on 4 ratings
Detta inlägg postades i Okategoriserade den av .

Om ceciliarada

Med en fot i Stockholm och den andra i Baskien har vi fått det bästa av två världar. Cecilia är den baskiska fransyskan som flyttat till Stockholm. Vanessa är den spanska basken som föddes i Stockholm. Av en slump träffades vi en dag och upptäckte mer gemensamt än vi anade. Vi är lika gamla, bor i samma kvarter och har samma intressen av konst, vin och mat. Men mest av allt insåg vi båda snabbt att vi har en del av vårt hjärta kvar i Baskien. Tillsammans skriver vi den här bloggen, följ med oss dit så ska vi visa varför, och vem vet, du kanske också blir förälskad!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *