07 april, 2012 av berlinenkarlekshistoria

Nu är jag tillbaka i den enda staden i världen där sådana här saker kan hända:

Politicians in Berlin have launched a campaign to rescue the city’s legendary nightclub scene from the spectre of property investors in the hope of salvaging the capital’s reputation as one of Europe’s party hotspots.

A ‘Music Board’ fund of around €1m (£835,000) has been set up to help protect the city’s shrinking club scene, which has been a mainstay of the economy since the fall of the Berlin Wall but has found itself increasingly squeezed out by real estate investors.

Notera kristdemokraten som går i bräschen för att inte nattklubbar ska gentrifieras bort:

Christian Goiny from the conservative Christian Democratic Union party, who is heading the fight, told Spiegel: ”Clubs move around the city now and then, but what’s new is that practically entire city districts are being cleared out.

Hej hej Christian!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)

Tags: , ,3 Responses to “Rädda det som räddas kan”

 1. Malin skriver:

  ANNAMARIA! Jag behöver din hjälp. På impuls har jag nu köpt en one-way-ticket till Berlin och åker den 12 juni. Min plan är att jobba och bo där ett år, saken är bara den att jag är totalt clueless när det gäller… allt egentligen. Snackar ingen tyska och har inga kontakter whatsoever. Planerar att hyra en lägenhet, men är inte säker på vilket område jag ska satsa på. Har tidigare bott (bara ett par veckor) vid Rosa-Luxemburg-Platz och även ett litet tag alldeles vid Ku’damm. Gillade området Rosa-Luxemburg-Platz jättemycket men känner att det är lite för dyrt där, Ku’damm kändes alldeles för turistigt (och för dyrt haha). Jag år 20 år och skulle nog inte klassa mig som hipster direkt (haha), vill bara ha sjukt jäkla kul och träffa människor. Fasen, vad jag känner mig som en ”åka-till-Berlin-hitta-mig-själv”-klyscha nu… Men vart tusan ska jag ta vägen?!
  Tack tack tack

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. Lukas skriver:

  Hej! Vi är ett gäng på 14 grabbar som ska åka till Berlin 8-10 Juni (fre-sön) på svensexa. Jag skulle behöva tips på vilka restauranger, barer och klubbar vi ska gå på???

  Vänliga hälsningar Lukas

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. berlinenkarlekshistoria skriver:

  Hej Lukas!

  Jag kan inte riktigt ”skräddarsy” eran svensexa här i Berlin men klicka igenom kategorierna restauranger, barer och klubbar så kommer ni hitta en massa omöjliga och möjliga ställen att välja på!

  Hoppas ni får kul :)

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Lämna en kommentar

-