Berlin

HELMUT, MARIO & JEAN

Häromveckan öppnade utställningen med Mario Testino och Jean Pigozzi på Helmut Newton Foundation, som jag tidigare tipsade om. Jag var på plats under presskonferensen och förhandsvisningen. Kan berätta att det var kanske den mest underhållande presskonferensen jag varit på den senaste tiden.

Sedan Helmut Newton gick bort, är det June Newton som håller i trådarna på museet. Hon bjuder in fotografer som har någon typ av kontakt till Helmut Newton. Antingen har de arbetat tillsammans eller så är de vänner.
Denna gång var det dags för Mario och Jean att ta del av uställningen. Mario’s Undressed och Jean’s Poolparty var båda riktigt maffiga. Mario har printat ut sina fotografier på hela väggar i en utav utställninsrummen. Från golv till tak.

Jean Pigozzi visade favoriter från sin bok Poolparty, som namnet tyder fotografier från olika poolparties från Jean’s egna hem i Antibes. Där även Helmut och Mario många gånger fotograferat toppmodeller och kändisar för magasin som Vogue och Elle m.fl.
Maffig uställningen. Måste för dig som är intresserad av mode fotografi. Nedan bilder från uställningen samt presskonferensen.

IMG_9947IMG_9949IMG_9930IMG_9915

Utställningen pågår fram till den 19 November.

Helmut Newton Foundation
Jebensstrasse 2
Metro: Zoologischer Garten

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *