INSIDEOUT NYC

Tandem Bar i Bushwick

En av våra första svettiga sommarkvällar för tre år sedan hamnade vi på ett smockat dansgolv i bakrummet på Tandem (236 Troutman) i Bushwick. De har även mat, goda smårätter som är perfekta att dela. Ett bra stopp, alltså, både tidigt och sent på kvällen! 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (7 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +5 (from 5 votes)

Får jag presentera: Bästa Veggieburgaren i Stan

– Är den här verkligen vegetarisk? frågade mitt kära kättätande lunchsällskap en regnig februarieftermiddag på Upper West Side och tog en tugga till. Vi befann oss på Café Blossom (466 Columbus Ave) och jakten på stans bästa veggieburgare var omedelbart avgjord.

Veganskt, fräscht och på nära avstånd till en annan favorit: Natural History Museum – Café Blossom är kanske inte den mysigaste restaurangen, men köket levererar. Det blev inte sämre av att Ben Stiller kom instövlande och hade vad som såg ut som ett mycket viktigt möte längst in i ena hörnet. 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)

Söt Svalka på Williamsburg Creamery

Apropå glass – det är ju ändå sommar – så hittas Williasmburg Creamery (201 Bedford) lägligt mitt på Bedford, Williamsburgs huvudgata. De gör sin egen (mestadels, har jag för mig) ekologiska glass med smaker som red velvet och rödvin (!!). Själv är jag dock en sucker för mjukglass… 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (5 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)

We can Hitch a ride to Rockaway Taco

Jag ÄLSKAR the Rockaways, halvön i Queens som har en av östkustens längsta sandstränder. Sandy gick hårt fram mot området i höstas, boardwalken spolades bort och renoveringar pågår fortfarande, men i samma ögonblick som jag och Agnes gick av tunnelbanan i förra veckan infann sig samma pirriga semesterkänsla som alltid <3

Om det finns något som ligger bakom de senaste årens lyft för området är det Rockaway Taco (95-19 Rockaway Beach Boulevard) och de surfälskande killarna bakom. De slog upp dörrarna samtidigt som ekonomin kollapsade, vilket fick unga New Yorkers att se sig om efter semesternöjen på närmare håll. När de för tre år sedan dessutom tog över stånden på strandpromenaden och drog dit sina vänner från äpplets restaurangvärld var succén given (foodien är den nya hipstern etc…). De låter sig inte krossas av en storm och området fortsätter att utvecklas – tidigare i sommar slog nya etablissemanget Playland Motel upp dörrarna.

Var beredd på köer på helgerna, men låt dig inte avskräckas; det finns inget som passar så bra efter ett bad som en taco. Skulle väl vara en quesadilla i så fall. Eller någon av det miljövänliga lilla tacoskjulets hemblandade juicer. Gå dit helt enkelt! (Ta A-tåget till Broad Channel och byt till Shuttlen. Gå av vid Beach 95)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +5 (from 5 votes)

Mjölk och cornflakes på Milk Bar i Williamsburg

Momofuku i East Village har ju blivit världsberömda för sin inovativa matlagning och för något år sedan slog de upp dörrarna till efterrättsfilialen Milk Bar (382 Metropolitan Ave) i Williamsburg, nästan runt hörnet från mig. Jag har länge varit förtjust i supermodellen Karlie Kloss veganska kakor. Häromveckan behövde jag och det här geniet en glasspaus och gick dit för att testa deras cereal milk soft serve. Saggiga cornflakes med mjölk var ingen storfavorit när jag var liten, men i den här versionen funkar det förvånansvärt bra! 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)

Känn dig som hemma på Pates et Traditions

Ni får ursäkta Williamsburg-fokuset såhär mot slutet, men jag jobbade så mycket hela våren att jag knappt hann ta mig utanför mina kvarter (som dessutom råkar vara några av New Yorks bästa). Det är också orsaken till att det mest blir mattips – att äta är liksom det enda jag har hunnit med. Så bare with me…

En middag på Pates et Traditions (52 Havemeyer St) är lite som ett besök i en härlig släktings ombonade vardagsrum. Och en lunch på uteserveringen blir som ett snabbtrip till Frankrike! Jag och Abigail tog en lyxlunch en vårfredag och hon hade med sig sin nya polaroidkamera (vill ha!). Deras specialitet är crèpes och galletter, men jag brukar köra på pastan. 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)

Summer fun: MoMa PS1 Warm Up Sessions

Det här skulle jag göra om jag var här i helgen! Varje sommarlördagseftermiddag arrangerar PS1, Momas filial för samtidskonst i Long Island City, fester. Warm Up Sessions (15 dollar) lockar dj:s/musiker/konstnärer från hela världen och dansgolvet är alltid svettigt. (För den som är intresserad av konsten hade jag tänkt tipsa om James Turrells ”Meeting”, men det verket är dessvärre stängt för underhåll så spara det till en annan gång.) Bilderna kommer från säsongsavslutningen i fjol: tjockt med folk, långa köer och övernitiska vakter men ändå så värt!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (6 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)

The End of Beginnings

Tillbaka i min älskade lägenhet i mitt älskade äpple! Värmeböljan är över, men stämningen ändå sådär lös och ledig som den bara blir på sommaren. Svettigt, precis som det ska, var det i går kväll, när Greenpoint-galleriet Beginnings slog igen portarna med gruppuställningen The End. I ett års tid har de lyft fram unga konstnärer, men nu är det över, i alla fall på den platsen. Jag gick därifrån med ett verk av en av mina favoriter – Malin Gabriella Nordin – under armen och hjärtat fyllt av Brooklynkärlek.

The End är det nämligen också för mig och New York. Det känns fortfarande overkligt, men nästa vecka sitter jag på nytt jobb i Stockholm. Bloggen kommer dock att fortsätta här ett tag, så kom tillbaka!! xoxo

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (9 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +7 (from 7 votes)

Punk möter haute couture på the Met

Vid första ögonkastet kan punk och haute couture tyckas vara varandras fundamentala motsatser. Och det är de ju också, vilket gör att den stora behållningen av årets modeutställning Punk: from chaos to couture på The Met (1000 Fifth Avenue, vid 82nd Street) är insikten om vilken revolutionerande kraft som fanns i punkrörelsen och hur djupt in i borgerligheten dess uppkäftiga och status quo-hotande DIY-inställning nådde (ofta med tragikomiska resultat, som tanken på en ängslig UES-dam eller Hollywoodstjärna iklädd Chaneldräkt med ”fimp”-hål eller en ”nedklottrad” balklänning).

Samtidigt blir det på sina håll en uppvisning av mode när det är som bäst: politiskt och samhällskritiskt, med modeskapare som Martin Margiela, Alexander McQueen och Vivienne Westwood i spetsen. Dessutom: ett AC-svalt museibesök är ett av de bästa sätten att kyla av sig under New York-sommaren! Utställningen pågår till och med den 14 augusti (sorry för smygbildskvaliteten!).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)

Som ute fast inne på Café Mogador

Jag har flytt New York-hettan för svensk sommar och pendlar just nu mellan Stockholm, sommarstugor, festivaler och Uppsala, vilket gör det lite svårt med uppdateringar. Men, för den som befinner sig mitt i värmeböljan på andra sidan Atlanten kommer här ett litet tips.

Sedan i fjol har East Village-klassikern Café Mogador en  fin filial i Williamsburg (133 Wythe Ave). Skippa framsidans uteservering och bege dig till den grönskande innergården. Kittad med AC är den en perfekt kombination av ute och inne – en önskedröm under New Yorks värsta sommarmånader. Den medelhavsinspirerade menyn är lika god som inne i stan. Beställ in ett gäng smårätter och dela på!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)