London

Brixton, baby, Brixton

I fredags tog jag och min kompis Alici tunnelbanan ner söderut, till Brixton, för att dricka cocktails och äta hamburgare. Vi hamnade på Seven at Brixton inne på roliga Brixton Market. Och holy moly alltså, Seven är BRA. Det är en cocktail-och tapasbar – vi var bara där för cocktailsen, men maten såg mycket fin ut. Ganska industriell känsla; lite Berlinfeel sådär, och superba cocktails för FEM pund. Så billigt! Beställer man off-menu, vilket jag gjorde eftersom jag verkligen ville ha en Whiskey Sour med äggvita, kostar det sju pund; fortfarande urbilligt.

Förväntansfulla innan första cocktailen…

…en syrlig, god Whiskey Sour

Deras cocktails har roliga namn, som Peruvian Nephew, och är snyggt presenterade, som min Rhubarb Negroni:

Den smakar mest Campari, FYI, så inget för den som inte gillar det. Det var verkligen ett bra ställe; kommer defintivt att åka tillbaks mycket, mycket snart, och då ska jag absolut även prova deras tapas. Jag ”kan” östra London väldigt bra efter tio år i den här hooden, och ändå dyker det ständigt upp nya ställen som jag vill utforska. Det känns som en slags present varje gång man hittar ytterligare ett bra ställe i en annan del av staden, och jag fantiserar redan om sena sommarkvällar i söder.

Seven at Brixton

Market Row Brixton SW9 8LB

sevenatbrixton.wordpress.com

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)

3 reaktion på “Brixton, baby, Brixton

 1. Paulina

  Hej Cajsa!
  Först och främst måste jag säga att du har en urmysig blogg som verkligen inspirerar en förhoppningsvis blivande London-bo som jag själv!
  Har planerat 1 år (minst) i London för att först och främst plugga mitt tredje och sista år, för stunden, för att få en BiB med inriktning textil. Har planerat en karriär inom inköp då det är det jag läst 🙂
  Om du har tid och lust får du gärna tipsa lite om vad som är bra att känna till om London innan man flyttar, att det är mer kostsamt än snälla Sverige vet jag redan men kanske var man bör leta lägenhet (ska bo tillsammans med en klasskamrat), både område och webbsidor eller kontakter. Även hur och var man kan leta extrajobb?
  Som sagt om du har tid och lust! 🙂 Du får jättegärna maila mig svaret så jag inte missar att du svarat.

  Lycka till med bloggen och London-livet så länge!

  Med vänliga hälsningar,
  Paulina

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. londoncalling Inläggsförfattare

  Hej Paulina! Åh, vad glad jag blir att du gillar bloggen, super om jag kan inspirera någon som ska flytta hit! Att plugga här i ett år låter också hemskt roligt, jag gillade mycket att gå på universitetet här. Vad gäller allmänna tips och boendetips så skrev jag ett inlägg i fjol om att flytta hit: Att flytta hit del två. och i det hittar du också en länk till det första inlägget jag skrev om det. De täcker de mest allmänna aspekterna av att flytta hit; du får gärna höra av dig med mer specifika frågor om boende. Du kan ju också kolla siten Rentonomy där man kan jämföra hyror i olika delar av stan!

  Vad gäller extrajobb brukar det bero på vad man vill ha; de flesta som flyttar hit går runt och lämnar in sitt CV i fik och klädaffärer osv. Jag har bara gjort det (alla mina andra jobb har jag fått genom att först göra internships eller via kontakter) och det brukar gå hyfsat fort att hitta ”enklare” jobb på det sättet. Det är också värt att kolla med din skola/ditt universitet för att se om de har en jobbsida på sin hemsida; exempelvis har University of the Arts en jobbsida som jag kollade mycket när jag först sökte jobb, den är värd att ta en titt på.

  Lycka till med allt, du kommer att få det jättekul!

  Vänliga hälsningar, Cajsa

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. Pingback: 2013 Best Of: Restauranger | London Calling


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *