London

It’s the freakin weekend

Fredag!

Började helgen i Brixton igår, på Wishbone på Brixton Market, ett av mina nya favoritställen i London. Åt en massa kyckling, drack whiskey sours och Hoboöl, (som en bekant till mig faktiskt gjort loggan för!)

Flottigt=gott

Sedan vidare till Seven at Brixton för mer cocktails innan vi begav oss mot klubben vi skulle till; stannade till på Effra Social på vägen.

Peruvian Pomelo & Aperol Spritzer

Effra

Gillade Effra för att det är en riktigt gammaldags pub på ett sätt som man väldigt, väldigt sällan ser i London – här finns ingångna heltäckningsmattor, en inburad bar och hela inredningen ser ut att komma direkt från Life on Mars (bra serie för övrigt!) Det känns mer som en av de pubar jag varit på i norra England än en Londonpub och dekorationen bestod av gamla foton och notblad som hängde från linor spända över rummet – excentriskt. Himla trevlig fredag som slutade med nattbuss hem vid tretiden, extraplus för att vi lyckades tajma bussarna perfekt och alltså kom hem hyfsat fort; inte alltid så självklart när man går ut i söder!

TRANSLATION: Started the weekend at Wishbone in Brixton for amazing fried and barbecued chicken and then moved onto Seven at Brixton for cocktails before heading out to a club. Went for a drink in Effra Social on the way – I really like that place because it’s such an old-school pub; it looks like something from TV show Life on Mars or one of the old men’s pubs you find in the north of England. We stayed in Brixton til like three and then managed to time the nightbuses home perfectly – such a nice Friday!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 3 votes)

3 reaktion på “It’s the freakin weekend

 1. Pingback: 2013 Best Of: Restauranger | London Calling

 2. Ulf Zettergren

  Tjena Cajsa!

  Hoppas du har tid att hjälpa mig.
  Åker till London i skiftet april/maj för svärfars 70-årsfirande. Vi har med oss barn i ålder från 2 till 10. Bor på Princes Square i Bayswater och vill ha tips på schysst restaurang för oss i området. Vet att The Cow:s pubdel är ok men passar det med barn? Har även fått tips av Andres Lokko på Rosa`s Dining Room men är även där osäker på om det funkar. Har du nåt säkert kort som vi skulle kunna testa?

  Hälsningar & tack för hjälpen/
  Ulf Zettergren
  Sparsör (Borås)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. londoncalling Inläggsförfattare

  Hej Ulf! Vad kul med en Londonresa för att fira, och det är ju nästan bästa tiden på året att komma till staden! Jag har tyvärr inget säker kort när det gäller barnvänliga restauranger i just Bayswater, äter lite för sällan i de västra delarna och har aldrig provat att äta där med barn. Det finns en Giraffe-restaurang nere vid Kensington som skulle fungera, men det är ju lite längre söderut – Giraffe är dock väldigt, väldigt barnvänliga eftersom kedjan fokuserar mycket på familjer! Här är en länk till den: http://www.giraffe.net/classic/location/kensington . Även puben The Swan Bayswater verkar vara ett säkert kort, och den är nära: http://swanbayswater.co.uk/ Sedan skulle jag också kolla den här listan: http://www.squaremeal.co.uk/feature/where-eat-kids-during-half/6902. Hoppas att ni hittar ett bra ställe! Det kan ju också vara värt att maila exempelvis The Cow och fråga om det är okej att boka med unga barn. Ha en jättebra resa!

  Mvh/Cajsa

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *