London

Fredag & lördag

Helt slut idag efter vad som kändes som en fyradagarshelg – klagar INTE, men det ska bli så skönt med jul snart! I fredags var jag jättepeppad på skivbolaget Warp Records samarbete med Tate Britain. Warp ger ut den bästa elektroniska musiken- jag lyssnar mycket på Kwes och Hudson Mohawke för tillfället – och så var Warp x Tate också ett samarbete med konstnären Jeremy Deller som är riktigt bra och som jag sett på Hayward Gallery. När vi kom ner till underbart fina Pimlico, där Tate ligger, kändes det som början på en bra kväll. Och Tate Britain är så VACKERT med sina knotiga träd och drömvita fasad.

I kön till Tate

Tyvärr var vi, fast vi var där typ 20mins innan dörrarna öppnade, ändå för sena och kom inte in, så väldigt synd och ett rätt rejält anitklimax. Vi gick till en pub runt hörnan och drack gin och tonic som tröst och pratade med folk vi kände från halva östra London som inte heller kom in.

På lördagen provade jag en ny restaurang nere i Shoreditch, Andina, med mina kompisar Anna och Cattis som var över från Stockholm. Sällskapet var bättre än restaurangen som jag tyvärr tycker man kan undvika. Den är jättefin och servicen är bra, men inte maten. Konstigt när den är systerrestaurang till Ceviche som jag verkligen gillar! Cattis och Annas huvudrätt såg jättefin ut:

Rätten kallades för potato cakes men var kallt potatismos med fisk på, ingen höjdare. Min kycklinggryta var inte heller bra, den smakade knappt någonting:

Synd på ett fint ställe med bra läge. Vi åt klassiska peruanska rätten ceviche till förrätt och den var god, så om man bara vill prova det och ta en drink så är det värt ett besök, men inte om man är hungrig…! Sedan gick vi till Shoreditch House och spelade pingis ett antal timmar, vilket var mycket mer lyckat.

TRANSLATION: I tried to go to Warp x Tate on Friday, artist Jeremy Deller and excellent record label Warp’s event, but it was so busy we sadly couldn’t get in. Got over it through some G&Ts in the pub and talking to everyone else from East London that didn’t get in, either. On Saturday I tried new Peruvian restaurant Andina and loved the venue and the service but really didn’t like the food – the ceviche was good but the ”chilled potato cakes” were cold mashed potato, which is kinda gross, and my chicken stew didn’t taste of anything. Worth going if you just wanna have ceviche and a drink tho! Ended the evening with hours of table tennis at Shoreditch House.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *