London

Ljusklara hägring

Ett tips till alla Londonsvenskar som vill få julstämning är att besöka svenska kyrkans Luciafirande. Jag var där igår (bättre sent än aldrig) med några kompisar och det var otroligt stämningsfullt och fint. Jag är inte religiös överhuvudtaget och har i allmänhet ganska svårt för religion, men det här var fint och inte FÖR kristet, mycket tack vare en bra präst som verkade vara det man önskar att alla kristna var – en person som värnar om andra. Kören var också jättebra, fantastiskt fin sång! Det kostade tio pund och info hittar man här om någon vill gå nästa år. Det hålls även Luciafirande i St. Paul’s Cathedral och Westminster Cathedral, men de är mycket dyrare (enligt en kompis som besökt den i Westminster.)

TRANSLATION: Celebrated the Swedish Lucia-event in the Swedish church in London yesterday, a day too late but it was wonderful and very moving! I’m pretty anti-religion but this was lovely, thanks partly to a good priest and the choir, which was wonderful. For an idea of what Lucia’s like, check out this excellent video.

http://www.vimeo.com/55253944
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)

2 reaktion på “Ljusklara hägring

 1. Cajsa

  Hej!
  Jag hittade nyss din blogg och blev så glad för jag planerar också att flytta till London så fort jag har gått ur gymnasiet. Min största oro har varit hur folk ska uttala mitt namn då det inte är särskilt engelskt så därför blev jag så glad när jag såg någon annan som heter Cajsa och bor där. Så jag undrar hur engelsmännen egentligen uttalar vårt namn och brukar det uppstå många konstiga situationer när de inte fattar?
  Kram.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. londoncalling Inläggsförfattare

  Hej Cajsa! Konstiga situationer – åh GUD ja! De förstår inte alltid att C:et uttalas som K, så ibland säger de ngt i stil med Sacha, ibland förstår de C:et men inte J:et och då blir det typ Caeesa eller Casia. Jag brukar uttala det typ Caysa, då fattar de (men tror att man heter Kaiser.) Räkna lite med att folk kommer säga ”oh, like Keyser Söze!” Eller Kaiser Chiefs, eller Kaiser Wilhelm – har hört alla tre 🙂 Fördelen är att folk brukar tycka att det är ett fint namn + att de garanterat kommer ihåg dig när de lärt sig det! Och så är engelsmän så hövliga att det inte känns jobbigt att föklara för dem, de brukar vilja få det rätt liksom. Kram!/ Keyzer Söze

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *