London

2013 Best Of: Restauranger

Tillbaks på internet, om än inte i London, efter några dagars välbehövligt jullov och jag tänkte göra lite årssummeringar såhär innan 2014 börjar! Vet ännu inte exakt om vad, men åtminstone restauranger förtjänar sitt egna inlägg, så jag börjar med det. Här kommer mina bästa restaurangupplevelser från 2013; ställen som kombinerar god mat med rolig inredning, eller bra personal, eller en ovanlig lokal. Ingen särskild inbördes ordning utan bara tio bra ställen!

Honest Burgers

Honest Burgers är numera en kedja med ett antal Londonrestauranger, men det är Brixtonfilialen jag gillar mest. Urgoda hamburgare och rosmarin-pommes i en liten restaurang i Brixtons roliga utemarknad. Kom hit en ljummen sommarkväll och titta på folk och ät burgare, och avsluta med cocktails på närbelägna Seven at Brixton.

UNIT 12, BRIXTON VILLAGE,
LONDON SW9 8PR
+44 (0)20 7733 7963

www.honestburgers.co.uk

Market Café

Ett av alla bra ställen på Broadway Market. Lite dyrare än mycket i området, men maten är värd det. Klassiskt brittisk/fransk meny – mycket kött, men också god fisk och sallader. Och så har de aperol spritz på menyn – win.

2 Broadway Market, London E8 4QJ

market-cafe.co.uk

Crate Brewery

Bäst för den som letar efter ultimata hipsterstället…Crate ligger vid vattnet i Hackney Wick, nära den olympiska stadion, och är både ett bryggeri och en pizzeria. Prova deras goda hembryggda öl och absolut deras pizza; jag gillar den med squash, fetaost, rödlök och gremolata bäst. Fin lokal, trendiga gäster och god mat men ibland lång väntetid för maten, så gå inte när du är vrålhungrig.

The White building
Unit 7 Queens Yard
Hackney Wick, London, E9 5EN

cratebrewery.com

Mr. Buckley’s

Ett av mina bästa brunchställen i London är Mr. Buckley’s, en relativt ny restaurang/bar på Hackney Road. Absolut bäst för en lång söndagsbrunch med några cocktails, men det är bra stämning här jämnt och på kvällarna kan man kombinera en flaska av deras goda Malbecvin med några av husets smårätter, som potted shrimp.

277 Hackney Road, London, E2 8NA

www.mrbuckleys.com

Chicken Shop

Engelsmännen älskar kyckling och det finns hur många kycklingrestauranger som helst i London. Senaste året har det öppnats massor av ställen som säljer amerikansk-inspirerad kyckling – jag gillar Wishbone i Brixton också, men kycklingen där dignar under frityr. På Chicken Shop i Kentish Town är kycklingen bara grillad med barbecuesås och riktigt, riktigt god.

79 Highgate Road
London, NW5 1TL

www.chickenshop.com

Casa Negra

God, hyfsat avamcerad mexikansk mat för den som vill ha något ovanligare än bara en burrito. Dessutom goda drinkar (även alkoholfria sådana) och så har de en bar på nedervåningen som brukar ha bra DJs, och roliga tequilacocktails.

54-56 Great Eastern Street

http://www.casanegra.co.uk

Jones & Sons

I gamla Arcolateatern i Dalston hittar man numera Jones & Sons, en ursnygg restaurang som säljer modern engelsk mat. Det är riktigt fint och fräscht här inne, och köket är beläget på den gamla scenen. Bra ställe för den som vill äta lite finare i det unga, trendiga Dalston – Jones & Sons kan man ta chefen eller föräldrarna till eftersom det lyckas kombinera ett trendigt yttre med bra service och klassiskt god mat.

23-27 Arcola Street, E8 2DJ

jonesandsonsdalston.com

Ceviche

Ceviche är en peruansk fiskrätt – rå fisk som marinerats i lime och chili, och gillar man sushi kan det här vara kul att testa! Restaurangen i sig ligger centralt och bra i Soho och är roligt inredd men blir snabbt full, så det är värt att boka bord. Prova också en av deras pisco-cocktails gjorda på den peruanska brandyn.

17 Frith Street, Soho,

London W1D 4RG

www.cevicheuk.com

Tonkotsu

Älskar inte ramen så mycket som vietnamesiska nudelsoppan Pho, men är man ett fan vet man att Tonkotsu är ett av de bästa ramenställena i London. Deras nyöppnade restaurang i östra London är dessutom jättefin och lite lagom undangömd på Dunston Street nära Regent’s Canal och Haggerston Station. Ett måste för den som gillar asiatisk, och särskilt japansk, mat.

Arch 334
1a Dunston Street, London E8 4EB

www.tonkotsu.co.uk

The Gate

The Gate skrev jag om nyligen – det är helt enkelt den bästa vegetariska restaurangen jag besökt i London. Fantastiskt god mat och trevlig, kunning personal. Nyaste restaurangen i Angel, Islington är kanske finast men även nyrenoverade originalrestaurangen i Hammersmith är bra.

370 St John Street
London, EC1V 4NN

thegaterestaurants.com

TRANSLATION: A sort of best of-list of my best restaurant experiences in 2013 – these are the places enjoyed visiting the most, with no ranking order-wise; just from January til now. Look forward to discovering more good ones in 2014! Read the text in (some kind of) English here.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *