London

2013 Best of: Barer

Snart nyår och det fick mig att tänka på bra barer jag varit på i år! Här kommer fem jag gillar, så gott som alla i öst. Ingen inbördes ordning men det är fem ställen där jag haft kul under 2013…Dessutom har några av dem nyårsfester!

Ruby’s

Ruby’s, fotat av Thomas Bowles

Ruby’s i Dalston är en cocktailbar som ligger i en källare under en bioskylt – svår att missa, delvis också för att det gärna blir en kö utanför – stället är populärt! Här får man goda cocktails i den mysiga lokalen, och de är bra på att rekommendera drinkar baserat på vad man gillar. Litet och blir fullt snabbt men perfekt för en romantisk date. De kommer att ha en nyårsfest med Old Hollywood-tema – läs mer här!

76 Stoke Newington Road, N16 7XB

www.rubysdalston.com

Ridley Road Market Bar

Min kompis Lea Lea’s gig i fjol

Ridley Road Market Bar har jag gått på sedan den öppnade 2011 (tror jag det var?) och det är fortfarade ett av mina favoritställen när man vill träffa kompisar på några billiga drinkar. Här kostar Red Stripe-ölen bara £2.50, förmodligen för att de misstänks köpa den från någon av de billiga butikerna på Ridley Road, och en urgod Ginger Mojito sätter dig back ynka £5! Det är ett blandat crowd här, ibland ungt och kul, ibland lite mer office party-vibes, och musiken varierar också – när det är som bäst är Market Bar svettigt, dansant och billigt. Kom när de spelar 90-tals hiphop!

49 Ridley Road, Dalston, E8 2NP

www.facebook.com/ridleyroad

The Windsor Castle

Gigantisk pub i Clapton i öst med en bra ölträdgård och ungt klientel. God mat och hyfsade priser, och här har nästan alltid varit fullt när jag varit här, alltid ett bra tecken! Här kommer det också att hållas i en nyårsfest – gratis inträde, DJs, pulled pork-mackor och så är det öppet till 4.30.

135 Lower Clapton Rd, E5 8EQ

thewindsorcastleclapton.com

Ace Hotel

Nya Ace Hotel i Shoreditch är det första i London för kedjan, som redan har snygga, coola hotell i USA. Shoreditch-hotellet har en trevlig bar som man kan besöka även om man inte bor där, och den har snabbt blivit en favorit bland folk som jobbar i området för sin snygga design och bra ölutbud. Ovanligt goda cocktails, och så har de alltsomoftast en klubb i källaren – på nyår hålls det i en fest i den.

100 Shoreditch High Street, London E1 6JQ

www.acehotel.com/london

Seven at Brixton

Det enda stället som inte ligger i östra London på min lista är Seven at Brixton, en bra och billig cocktailbar i Brixton Market. Superbilliga cocktails – från fem pund! – och goda tapas. Seven är laid-back och opretentiöst, och alltid fullt med folk. Stänger ganska tidigt men jättebra ställe att börja kvällen på!

Unit 7 Market Row, Brixton SW9 8LB

sevenatbrixton.wordpress.com

TRANSLATION: Five bars I liked in 2013. Read about’em in English here!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)

2 reaktion på “2013 Best of: Barer

  1. londoncalling Inläggsförfattare

    Ja, det rekommenderas absolut! Jättegoda cocktails, jag dracknån med björnbär som var fantastisk. 🙂

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *