London

Gods Own Junkyard 2

Bra helgstips: förra söndagen åkte jag till Walthamstow för att besöka Gods Own Junkyard igen. Var där i fjol, men sedan var det tvunget att byta lokal. Som tur är det nästan ännu finare än förut nu! Sorgligt nog gick dess skapare, Chris Bracey, bort i prostatacancer denna månaden, men hans familj vill hålla öppet eftersom det var vad han hade velat, sade de till BBC. Och tur är väl det, det finns inget som är som Gods Own Junkyard. Man ser redan utanför att det är något speciellt som händer här…

…och sedan går man in och bara fascineras. Som att dyka rakt ner i ett neonhav.

Bracey, som var en grafisk designer innan han följde i sin familjs fotspår och gick in i neonbranschen, uppskattar att han tillverkade 99% av alla skyltar i Soho, Londons red light district, under 20 år. Tänker att ”Fuck Bunny” nog var en av dem..

Stället är inte gigantiskt – ett jättestort rum – men här finns väldigt mycket att se.

Den nya lokalen har dessutom ett cafe/restaurang nu, så man kan sitta och beundra skyltarna över en kaffe och varmkorv.

Eller kanske en bacon roll?

Dessutom så är industriområdet som Gods Own ligger i något av ett up-and-coming ställe – här hittar man även Wild Card Brewery, som jag inte provade denna gången men defintivt vill testa i framtiden, samt gindistilleriet Mother’s Ruin. Kul att föredetta industriområden fortfarande används för att skapa något, nu när det mesta av den tunga industrin flyttat utanför London/utomlands. Gods Own Junkyard är bara öppet på helgerna men jag tycker defintivt att ni ska ta er dit! Och sedan kan man trava ner till Walthamstow Village och sitta på någon av de alltmer hipsteriga pubarna med en mikrobryggeriöl. Hej söndag!

TRANSLATION: I went to Gods Own Junkyard last year and loved it; it’s definitely one of my favourite places in London. It sadly had to move out of its old location, but the new one, which I visited last week, is almost better. Entering it is like diving into a sea of neon, absolutely amazing! And it’s got a cafe now, too, which is great since I always seem to be starving on Sundays when I usually go. The same industrial estate also houses Wild Card Brewery and gin distillery Mother’s Ruin – not bad for a Sunday visit, in other words. After leaving, you can always walk to Walthamstow Village and have a drink in one of the increasingly hipster-ified pubs. Hi weekend!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)

4 reaktion på “Gods Own Junkyard 2

  1. Pingback: Ute på vägen igen | London Calling

  2. Pingback: Emotions <3 <3 <3 | London Calling

  3. Pingback: Soho Riot | London

  4. Pingback: God's Own Junkyard och Walthamstow | London


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *