Surf&Yogabloggen

IMG_3043

Viva Barcelona 🌈✹

Heej, hÀr kommer ett första inlÀgg frÄn Jasmine, om Barcelona :)

Jag var nyligen och hĂ€lsade pĂ„ en nĂ€ra vĂ€n till mig som bor i Barcelona. Har aldrig varit dĂ€r tidigare och mĂ„ste verkligen sĂ€ga att jag blev imponerad! Vilken vacker, kulturell och levande stad! 🌈✹

Vi bodde centralt i omrÄdet El Born hos min vÀn och kunde promenera överallt. Fantastiskt att ta sig till fots, det blev flera mil om dagen. Dock fungerar det utmÀrkt att resa kommunalt ocksÄ, vilket vi gjorde nÀr vi skulle ta oss lite utanför stan. Tunnelbanan fungerar fint vart man Àn vill ta sig men rekommenderar verkligen att promenera sÄ mycket som möjligt :)

NÄgot att kÀnna till om Barcelona (likt de flesta spanska stÀderna) Àr att dygnsrytmen inte Àr densamma som hemma. Man gÄr ut och Àter middag kl 22 pÄ kvÀllen och om man kör en helkvÀll som det blev vid nÄgra tillfÀllen för oss, dÄ Àr man inte hemma förens solen gÄtt upp! Men det Àr fantastiskt hÀrligt! Livsstilen i Barcelona prÀglar verkligen staden och man kan kÀnna det sÄ tydligt. En hÀrlig och vÀldigt öppen kÀnsla. Man fÄr va precis som man vill och kan bara ta livet med en klackspark!

Arco de Triunfo de Barcelona :)

Ta en promenad genom Ciutadella parken och gÄ lÀngs palmerna mot Arco de Triunfo de Barcelona som syns pÄ bilden :)

En liten snap frÄn lÀgenhetens franska balkong ut mot Barcelonas gator :)

En liten snap frÄn lÀgenhetens franska balkong ut mot Barcelonas gator :)

Det Ă€r verkligen en fĂ€rgglad stad med mĂ„nga inslag frĂ„n den vĂ€lkĂ€nda katalanska arkitekten Antoni Gaudi. Ett av hans stora verk, La Sagrada Familia, började byggas Ă„r 1882 och Ă€r Ă€nnu inte fĂ€rdigbyggt. Otroligt hĂ€ftig byggnad som endast finansierats genom donationer (numera intrĂ€desavgifter). Vi gick aldrig in och tittade utan hade siktet stĂ€llt pĂ„ Park GĂŒell, ca 5 km upp frĂ„n Barcelonas stadskĂ€rna. Promenaden upp visar sĂ„ mycket av Barcelona och parken Ă€r ett mĂ„ste att besöka. SĂ„ vackert med vĂ€rldens utsikt över hela staden och havet. Det Ă€r en helt annan bebyggelse hĂ€r uppe Ă€n nere i stan. SmĂ„ charmiga hus, den stora parken och GaudiÂŽs fĂ€rgglada verk. Barcelona har sĂ„ mycket att erbjuda och pĂ„ en weekend hann jag mycket men Ă€ndĂ„ sĂ„ lite!

En av Park GĂŒellÂŽs fantastiska utsikter

En av Park GĂŒellÂŽs fantastiska utsikter

PÄ kvÀllarna finns det mÀngder av restauranger att besöka, en favorit för oss blev La Luna. JÀttefint med charmiga tegelvalv och maten var verkligen supergod! Rekommenderas Àven att gÄ pÄ en spontan barrunda och se vad som gömmer sig bakom portarna.

Utsidan avslöjar ofta inte vad som finns att uppleva dÀr inne. VÄga kika in dÀr ni inte annars hade gÄtt ;)

Utsidan avslöjar ofta inte vad som finns att uppleva dÀr inne. VÄga kika in dÀr ni inte annars hade gÄtt ;)

Obligatorisk tapas och sangria :D

Obligatorisk tapas och sangria :D

Om man vill ha lite mer lugn och ro och framförallt om ni söker en mysig strand utan massa försĂ€ljare, dĂ„ ska ni hoppa pĂ„ tunnelbanan och Ă„ka nĂ„gra hĂ„llplatser ut frĂ„n Barcelona. Vi Ă„kte till Badalona, ca 15 min bort. Det var en vĂ€ldigt mysig liten ort med lĂ„ng strandpromenad och massa smĂ„ restauranger och butiker. Det var inte mycket turister hĂ€r och man fick verkligen kĂ€nna pĂ„ den lite lugnare spanska kulturen. Stranden var jĂ€ttefin och perfekt för ett yogapass 😉

IMG_3043

IMG_3087

IMG_3156

För er som vill följa min yogaresa sÄ kan ni göra det pÄ min instagram @jasminetimerdal och sjÀlvklart kommer jag lÀgga upp massa inlÀgg hÀr om min yogautbildning i Byron Bay i sommar :)

Hoppas ni fick lite Barcelona inspiration, kika Ă€ven in Barcelona bloggen hĂ€r pĂ„ res om ni inte redan gjort det :) Snart kommer Sebastian inspirera er alla att vilja testa pĂ„ surfing, livets sport! 😉 Kram pĂ„ er!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *