Pudel Baar – õllebaar för de kräsna

Vi har skrivit om Telliskivi förut, bland annat här. Området är ett av våra favoritställen, dels för den industriella miljön, dels för alla bra barer och restauranger som finns i området. En favorit är ölbaren Pudel Baar, som inriktar sig på mindre ölproducenter. Här finner man inte de estniska storölen Saku eller A le Coq. Inte heller Carlsberg och Heiniken men däremot öl från danska mikrobryggeriet Mikkeller och en massa andra ölsorter som du inte brukar hitta i estniska bardiskar. Prisklassen är snäppet högre men till Pudel går man inte heller för att supa vilt. Det här är ju ett ställe för finsmakare.

I fredags gick vi dit för att ta en öl och fira in helgen. Vi kom dock hem flera öl senare och flera euros fattigare. Men det är svårt att gå därifrån då det fina med Pudel Baar är den avslappnade stämningen på dess uteservering. Man får nästan känslan av att sitta i någons trädgård, eller på någons garageuppfart. Barn leker runtomkring, ett gäng unga killar kommer förbi på sina cyklar och tar en öl och ett tåg åker sakta förbi bakom betonghusen.

Inomhus ser det ut så här. Den svarta tavlan visar nyheter och vad som är populärast för tillfället. Även den som inte är så förtjust i öl kan hitta något drickbart här. Eller vad sägs om hallonöl som smakar mer hallondryck än öl eller det underbara ingefärsölet? Här trängs också alkoholfria ölsorter med de som innehåller 32 procent alkohol (!).

Om man tröttnar på öl behöver man dock inte gå långt. I Telliskivi är Pudel Baar och vinbaren Pokaal goda grannar. Väldigt bra om man får beslutsångest – man kan hoppa emellan.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.9/10 (8 votes cast)
Pudel Baar - õllebaar för de kräsna, 8.9 out of 10 based on 8 ratings

Kategorier

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *