PANEM et CIRCENSES

– det exakt vad som behövs för en lyckad mässa. Det Goda Köket och Allt För Hälsa pågår för fullt, mellan 12-14 november på Stockholmsmässan i Älvsjö.
Under några timmar var jag på golvet, under öppningsdagen.
Massor med folk, vissa glada i hatten andra humorbefriade men de flesta hade rätt avslappnad attityd.

Här är några av mina personliga ”BRÖD & CIRCUS” intryck enligt nedan:

Det var en kontinental stämning med nya ”färska” montrar. Årets bästa monter (B05:52) blev ett håll i väggen av VINTRA Interbrands, som serverade EKO VINTRA GLÖGG. Det var gott faktiskt…

Mässans roligaste vin fans hos Bengt-Göran Kronstam. Jag fastnade för etiketten för den avbildade ”geten” det såg ut som min farfar. Lite långsökt, men med RÄTT fantasi kan man säga att mitt namn BÀRÀNY är faktisk LAMM i direkt översättning från Ungerska, och farfar såg ut som en get på äldre dagar.

Vinet är producerad av The GOATS DO ROAM wine company i Syd Afrika. Vinmakarna måste ha massor med humor för Goats Do Roam, låter som Cotes du Rhone… men smakar hellt annorlunda. Mjuk men kraftig mörkröd vin med lång eftersmak, lite godfather känska…Stil & klass och nytänkande råder även hos andra vinproducenter.

Tänk att ha en VERNISSAGE på en VERSACE party. Kanske inte tillräckligt fint för Donatella, men jag tog mig friheten att vara modell (!) när monterpersonalen inte ville ställa upp på en bild.
Vad tycker Ni?
Tänk att komma till nästa vernissage med en Vernissage i en Versace väska.De som har STIL behöver ingen FASHION.

Det är perfekt att lägga Allt för Hälsan i samband med Det Goda Köket mässan. På AFH serverades andra sorts drycker, visa smakade som återställare. Ena efter andra visade sig att innehålla endast naturliga ingredienser, med övernaturliga effekter, som ” om du dricker detta bränner du fett genom hög ämnesomsättning”. De smakade som RED BULL utan vingar…
Det som är roligt att det finns alltid ngt nytt, från någonstans långt-långt bort från andra sidan jordklotet. Det nyaste är superbären açai – (uttalas: ah-sah-ee), från Amazonas i Brasilien. Har en trovärdig story som kan öka efterfrågan I Skandinavien.  www.acaiplanet.com
Trender kommer trender går.

Hälsa är viktigast men en dag dör man. Fåfängan gör vissa vill bli unika och gör vad som helst för att uppnå sina mål.
Jag ställde en fråga till Göran Kropp, när han föreläste på IHM innan han dog… Min fråga var: “ känns det inte hopplöst nu, när du har bestigit världens högsta berg… det finns inte högre mål… vad skall du ta dig till?” Han visste redan då att han skall padla till Sydpolen eller vandra med Ola Skinnarmo… Resten vet ni hur det gick.

Jag har hittat ett spännande utställare på mässan, hon heter Edit Holländer och förmodligen drivs av samma höga-flygande mål. Medan hennes man är världsberömd konstflygare, www.airshow.se,  hon vill flyga Svenskar till Budapest för att dessa skall må bra, genom plastik kirurgi, wellness, m.fl… Edit Holländer och Ilona Alterfors ägaren av ALTERFORS RESOR UNGERNSPECIALISTEN AB SPA specialist med över 30 års erfarenhet i resebranschen.

Mina personliga intryck – Tibor ”Mr. TIBORFOTO” Bárány DIHM

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)

Kategorier

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *