Van life

#Tbt – vilse i nationalparken


StoreCarl

Innan vi lämnade Sverige hann vi med ett besök i Store Mosse nationalpark i Småland. Vandringen bjöd på en stor variation av scenerier. Vi gick igenom klassisk barrskog, på spång över stora myrmarker och tallmoskog med låga vindpinade tallar, som fick det att kännas som om vi var i norra Sverige.

Before we left Sweden we visited Store Mosse National Park in Småland. It was a beautiful scenery that changed quite alot along the way. Some of it looked more like you where in the north of Sweden, a tip for those of you who think it’s to far to go to Lappland 😉

storeblomma2

Övertaggade kom vi till parkeringen och ville egentligen bara gå ut på en gång. Men eftersom vi båda blir monster om vi inte äter regelbundet, tvingade vi oss själva till att laga mat först och se till att vi även hade med oss nått att äta på vägen. Klockan drog iväg men tillslut kom vi iväg, Bella med kameran i högsta hugg utan någon som helst stress…

When we came to the park we where so eager to get out. But since we both become monsters if we don’t eat, we forced ourselves to cook some food and pack some snacks for the road. Time flew by but when we finally did get out, we didn’t stress at all…

Storeramlat

Vi hade bestämt oss för att ta leden ”Kävsjö runt” som är dryga 13 kilometer lång, men vi hade inte riktigt funderat på hur lång tid det skulle ta att gå den… Calle packade i förbifarten ner sin pannlampa i väskan och det var tur det, för utan den hade vi omöjligt hittat hem! Halvvägs runt började himlen bjuda på rosalila nyanser och inte långt därefter blev det kolsvart. Har ni gått i skogen i totalt mörker någon gång? Ett tips, gör inte det – det är skitläskigt! På många ställen var det spång som på bilden ovan, med där det inte var det fick vi lysa från träd till träd för att hitta de orangea markeringarna som visade vart vi skulle gå härnäst.

We had decided to take a rout around the lake that was 13 kilometers long, but we sort of forgot to estimate how long time it would take. Carl brought his head lamp and it’s only thanks to the lamp that we actually got home. When we’d walked about half the way, the sky started to turn purple and pink. Not long after that we found ourselves in a pitch black forrest. Have you ever been in the woods in the dark? Don’t try it, it’s terrifying! On many places you walked on a footbridge, but on other places we had to swing the headlamp from tree to tree trying to find the markings that showed us were to go. 

Storerotvälta

När vi tillslut kom tillbaka drygt fyra timmar senare, låste vi om oss illa kvickt och kröp utmattade ner i sängen. Aldrig mer mörkervandring, tack!

When we finally came back to the van more than for hours later, we looked the door as fast as we could and went straight to bed. No more wandering in the dark please! 

StoreBelCal

Men slutet gott, allting gott – eller hur?

But all is well, that ends well – right?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *