Van life

En trollskog att förälska sig i

rolakovträd

Om du liksom vi gillar att spendera mycket tid ute i naturen kan vi varmt rekommendera Rold Skov på Nordjylland, som är Danmarks största skogsområde. Vi sov på parkeringen till hotellet Rold Storkro som tillåter några nätters camping och i utbyte tipsar om sin restaurang (som vi dock aldrig hann testa). Vi använde parkeringen som bas och gick eller åkte på dagsutflykter därifrån. 

If you also like to spend time out in nature we can warmly recommend Rold Skov on the north of Juteland, which is the largest forest area in Denmark. We slept on the parking lot to the hotell Rold Storkro that allows you to stay for a couple of nights and in exchange tip you about their restaurant (that we didn’t have the time to try). We used the parking lot as a base by night and went walking or driving to other areas by day.

Här finns massor av vandringsleder, mångs kortare mellan 1,5 och 3,5 km men som lätt går att länka samman för längre strapatser. Naturen är som ni ser helt magisk med en blandning av planterad barrskog, vacker ängs- och betesmark, ljungbevuxna kullar och vår favorit: Bokskogen!

När du går in i den  är det som att komma in i en sagovärld och det är inte konstigt att en del av den kallas för trollskogen. Skogen bär på en spännande historia av tjuvar och rövarband som kittlar längst ryggraden när vi går där under trädkronorna. 

There are plenty of paths to walk, many as short as 1,5 to 3,5 kilometers but it’s easy to connect them and decide how far you like to hike. The nature is as you can see just amazing with a mix of pine and our favourite: the beeches!

When you walk there it’s like stepping into a world of fairytails and there is no wonder that a part of it is called ”forest of trolls”. It also has a history of thiefs and robbers that send chills down your spine when you walk under the tree crowns. 

roldskovbella

Är en lagd åt det mer äventyrliga hållet så finns här även en downhillbana för cykling och ett oroväckande vingligt, tio meter högt utkikstorn. 

If you’re the more adventurus type there is aldo a downhill track and a really wobbely lookout tower.

De minsta stigarna är dock inte att rekomendera för spindelfobikern eftersom det myllrade av nät och spindlar, jag har aldrig sett så mycket som det var på vissa ställen ? Vi stötte även på fyra stycken ormar, men de lyckades vi inte fånga på bild. 

Some of the smallest paths are not to recommend if you’re really scared of spiders though, they were all over the place and I’ve never seen so many webbs at the same place before ? We also saw four snakes but we didn’t manage to capture them in a picture.

roldskovcarltrött

Eftersom vi inte har någon dusch i Doris, letade vi upp en badplats på kartan för att fräsha upp oss efter de långa vandringarna. Detta ledde oss till sjön Store Økssø som trots sitt namn var en relativt liten insjö med vackert rött vatten. Runt sjön gick en mysig promendslinga på ca 2,5 kilometer och både den och badplatsen var handikappanpassade.

Vi spenderade tre dygn här, men nu i efterhand känns det som att vi borde ha stannat minst en eller två dagar till. Det blir garanterat ett återbesök!

Since we don’t have a shower in Doris and felt like we needed to freshen up after the hiking, we had a look at a map and found a lake nearby. Store Økssø is a quite small lake with beautiful red water and a nice little path around it. It was only about 2,5 kilometers and both that and the swimming/beach area was handicapped friendley.

We spent three nights here but now we feel like we could have stayed at least one or two more nights. We will definetly go here again!

roldskovsunset

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
En trollskog att förälska sig i, 10.0 out of 10 based on 1 rating

3 reaktion på “En trollskog att förälska sig i

  1. Pingback: 9 anledningar till att välja roadtrip | Van life

  2. Pingback: 9 anledningar till att välja roadtrip  | Van life

  3. Pingback: Stoppa tiden! | Van life


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *